festivals kinderen
Beeld: Pexels

Zon en een zee aan vrije dagen; niks zo leuk als naar een festival voor kinderen gaan. Eén van deze acht wil je sowieso niet missen, de komende weken.

1. De Appelparade, Lisserbroek

Festivals met kinderen

Tussen de appel- en perenbomen op Landgoed De Olmenhorst staat het tijdens Pinksteren vol met stoere tenten, huisjes en pop-up stores. Een walhalla voor kinderen, die er kunnen boogschieten, slow biken, skelteren, bouwen en klauteren, óf lekker los mogen op het springkussen, in de zweefmolen, speeltuin, of in de bouw/modderbak. Leuk: doe samen een eetbare-plantenwandeling. Zelf kun je overigens heerlijk relaxen: theater en muziek genoeg, tijdens dit festival.

Wanneer: zondag 20 en maandag 21 mei 2018, 10.00-18.00 uur
Waar: Landgoed De Olmenhorst, Lisserweg 481, Lisserbroek
Toegang: € 5, kinderen € 2,50
 

 

2. Pluimage Festival, Vlaardingen

Festivals met kinderen

Sommige festivals móet je een keer meemaken. Dit is er zo eentje. Op het buitenterrein van de Vreemde Vogel waan je je een hippie en raakt niemand in het gezin uitgekeken. Denk: eetkraampjes, veergevechten, didgeridooworkshops, bandjes en een rariteitenkwartier. Ook een leuke bestemming met kinderen wanneer er geen festival is, trouwens.

Wanneer: maandag 21 mei 2018, 11.00-22.00 uur
Waar: De Vreemde Vogel, Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6), Vlaardingen
Toegang: € 10 - €17,50, kinderen € 5. Tot 3 jaar gratis
 

 

Lees ook: 
8x de leukste (kindvriendelijke) festivals in 2018 >

 

3. Theaterfestival Vuurol, Lage Vuursche

Festivals met kinderen

Alsof je je even in een andere wereld begeeft: tijdens een theaterwandeling door de bossen van Lage Vuursche kom je op de mooiste plekjes acts en voorstellingen tegen. De voorstellingen spelen vijf keer per middag en starten op het hele of halve uur, dus je kunt je eigen volgorde kiezen. Ideaal voor kinderen: ze duren slechts tussen de vijftien en twintig minuten.

Wanneer: zondag 20 en maandag 21 mei 2018, 13.00-18.00 uur
Waar: Dagrecreatieterrein Drakenstein (startpunt), Lage Vuursche
Toegang: € 18,50, kinderen € 8
 

 

4. Surfana Festival, Bloemendaal aan Zee

Kinderfestivals

Festivalfun met het hele gezin. Wel vier hele dagen, als je wilt. Het Surfana Festival in de duinen van Bloemendaal staat bol van de live muziek, workshops (kinderyoga, strandjutten), lekker eten, kunst – o, en surfen natuurlijk.

Wanneer: donderdag 7 tot en met zondag 10 juni 2018
Waar: Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Toegang: € 26,50
 

 

5. Mañana Mañana, Vorden

Festivals met kinderen

Het meest relaxte festival van Nederland, noemt het zichzelf. Terecht, want dansen, drinken, vuurtje stoken en een visje vangen in de vijver dat je daarna nog mag laten grillen ook, ís natuurlijk ook het summum voor kinderen. Op pakweg acht verschillende podia rond kasteel Vorden zijn verder alle mogelijke muziekstijlen te horen. Ook leuk: knutsel er je eigen dromenvanger of stokbeest, in een campertje in het Blagenbos.

Wanneer: donderdag 14 juni - zondag 17 juni 2018
Waar: De Horsterkamp 8, Vorden
Toegang: € 30, kinderen € 10, tot 1,40m gratis
 

 

6. Foomp Kinderfestival, Breda

Kinderfestivals

Poppetje Foomp is de mascotte van een heus festival op Belcrum Beach, het stadsstrand van Breda. Met voorstellingen, workshops, spelletjes, een circus, én muziek natuurlijk, en dat allemaal alleen voor kinderen.

Wanneer: zondag 17 juni 2018, 10.00-17.00 uur
Waar: Veilingkade 12a, Breda
Toegang: gratis
 

 

7. Camp Moonrise, Bussloo

Festivals met kinderen

Met het hele gezin kamperen op een driedaags festival vol gastronomie, muziek, kunst, workshops en theater? Kan op Camp Moonrise, in recreatiegebied Bussloo. Leer houthakken, organiseer een lichtzwaardgevecht met je vers gevouwen Star Wars-origami en ‘kalligraffiteer’ je een slag in de rondte. Liever meedoen aan een skippyballenrace of een wedstrijd sokworstelen? Kan ook. Voor de ouders zijn er ondertussen ook gewoon dj’s en ander vertier. Hoogtepunt: de Moonshow op zaterdagavond, een groots spektakel waar iedereen ademloos toekijkt.

Wanneer: vrijdag 22 juni - zondag 24 juni 2018 vanaf 12.00 uur
Waar: Kneuterstraat 13, Wilp
Toegang: € 129,50 (volwassenen, heel weekend) - € 5,50 (kinderen)
 

 

8. Kid Dynamite Jazz Festival, Rotterdam

Kinderfestivals

Vernoemd naar saxofonist en jazzlegende Arthur Parisius, beter bekend als Kid Dynamite, staat De Kaap in Rotterdam (officieel: Katendrecht) op 24 juni in het teken van optredens, kinderworkshops (maak je eigen muziekinstrument!), een circusspeelplaats, en natuurlijk eten en drinken.

Wanneer: zondag 24 juni 2018, 13.00 uur
Waar: Deliplein, Rotterdam
Toegang: gratis

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >