Dit zijn de leukste kabouterpaden in Gelderland

03.07.2020 07:57
kabouterpaden Gelderland Beeld: Shutterstock

Ga je een dagje naar Gelderland en is het mooi weer? Loop dan eens met je kinderen over een kabouterpad: krijgen ze volop beweging en het is nog leerzaam ook. Dit zijn de leukste kabouterpaden in Gelderland.

Wat is een kabouterpad?

Door heel Nederland zijn verschillende kabouterpaden uitgezet: routes waarbij kinderen houten beeldjes van kabouters volgen en ondertussen verschillende opdrachten uitvoeren.

Bij de meeste wandelingen krijgen kinderen een rode puntmuts en een knapzak met wat lekkers en een pakje drinken. Ook kunnen de wangen natuurlijk rood geschminkt worden, zodat ze er zelf ook uit zien als een echte kabouter. Bij het pakket zit ook een kabouterboek, waar ouders of begeleiders verhalen uit kunnen voorlezen tijdens de route.

De kabouterpaden zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud en variëren in lengte van 500 tot 1500 meter.

Ga je een paar dagen naar Gelderland en ben je op zoek naar een leuke wandeling voor het hele gezin? Dan zijn dit daar de leukste kabouterpaden.
 

Kabouterpad Hoenderloo

Help jij de boswachters van Staatsbosbeheer bij het zoeken naar sporen van de kabouters? Om te voorkomen dat de kabouters je herkennen, zet je je rode puntmuts op en schmink je je wangen. Klaar? Lopen maar.

Je kunt de route op meerdere punten starten, check de website.

 

Kabouterpad Achterhoek – Ruurlo

Eén van de leukste kabouterpaden in de regio, want het startpunt is pannenkoekenboerderij De Heikamp. Dus ben je op pad geweest met Wouter Kabouter, dan schuif je daarna aan voor een heerlijke pannenkoek. Wie vervolgens nog tijd over heeft kan zich uitleven in de speeltuin of het klimbos vlakbij de boerderij.

Adres startpunt: Hengeloseweg 2, Ruurlo

 

Lees ook:
5x leuke kabouterpaden in Drenthe >

 

Kabouterpad Renkums Beekdal – Renkum

Deze route in Renkum is 800 meter lang en loop je in ongeveer drie kwartier. De knapzak gevuld met wat lekkers haal je af bij het informatiecentrum en na afloop krijg je een leuke verrassing mee.

Adres startpunt: Nieuwe Keijenbergseweg 170, Renkum

 

Kabouterroute – Beek-Ubbergen

Als je kinderen energie hebben om wat langer te wandelen, dan kun je kiezen voor deze extra lange kabouterroute van 5 km. Startpunt is hotel-restaurant ’t Spijker. Lukt het om alle kabouters te vinden, die zich hebben verstopt in paddenstoelen en de dikste, oudste boom van Nederland?

Adres startpunt: Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen

 

Kabouterpad Jena – Hummelo

Leuk: dit kabouterpad loop je via GPS. Er is keuze tussen de route van 2 km en een langere variant van 5 km. Wie z’n best doet, vind aan het einde van de wandeling een schat. Je start bij de receptie van camping Jena en daar is ook de GPS ontvanger te huur die je nodig hebt.

Adres startpunt: Rozegaarderweg 7, Hummelo

 

 

Inspiratie nodig voor meer leuke uitjes?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >