Dit zijn de leukste kabouterpaden in Flevoland

18.10.2019 03:43
kabouterpaden-in-flevoland

Herfst is met een deken en warme chocomelk op de bank liggen, maar ook: spelen in de natuur, vies worden, plassen stampen en de bossen in. En dan komt dit lijstje met Kabouterpaden in Flevoland goed van pas.

Zeewolde – Kabouterpad Speelbos de Zevensprong

Hier heb je niet één, maar vier verschillende routes (750 meter) die je kunt kiezen – voor elk seizoen een. Allemaal starten ze in een sprookjesachtig bos en voeren ze je naar een open plek met speelvoorzieningen en picknicktafels. Goed om te weten: ook met een kinderwagen zijn de routes goed te lopen.

 

Dronten – Het Grote Kabouterbos

Geen kabouterpad, maar een heus kabouterbos waar je kind de hele dat zoet is. Én er is een restaurant waar je na afloop heerlijke pannenkoeken, tosti’s, salades en appeltaarten – uit eigen bakkerij! – eet bij de openhaard.

 

Lees ook
Door deze tips wordt een boswandeling met je kind nog leuker >

 

Lelystad – Kabouterpad Oostvaardersplassen

Dit pad is leuk voor jong en oud, want je kunt routes van 500 tot 1500 meter kiezen. Je betaalt 5 euro per kind, maar dan wordt de knapzak wél gevuld met lekkers en mag de puntmuts na afloop mee naar huis.

 

Bant – Kabouterpad Kuinderbos

Hier krijg je voor 6 euro per kind een gevulde knapzak, brandhout, broodjes voor bij het kampvuur, een kaboutermuts en kabouterboekje mee. Ideaal voor competitieve kinderen, want na afloop van het pad ligt er een kabouterdiploma klaar. Tip: reserveer minimaal 24 uur van te voren, anders heb je kans dat er geen plekje is. 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >