Dit zijn de leukste herfstuitjes in Amsterdam voor kinderen

18.11.2019 12:58
uitjes-herfst-amsterdam-kinderen

Wandelen door een stad bedekt onder de bladeren, klimmen in het Amsterdamse Bos of toch liever naar een binnenspeeltuin? In Amsterdam heb je het allemaal. 

Het Amsterdamse Bos

Van een geitenboerderij en boswinkel tot speeleilanden: voor kinderen is er genoeg te doen in het Amsterdamse Bos. Regent het? Niet erg. Weer of geen weer, de Boswinkel is altijd open. Het hele jaar worden de leukste activiteiten georganiseerd die ook nog hartstikke leerzaam zijn.

 

Gratis stadswandeling

Heerlijk in de herfst (vooral als het droog is), want de stad is bedekt onder een bladerdeken. Download een stadsgids als app op je telefoon om daarmee door de stad te navigeren. Zowel de VVV als Lonely Planet bieden gratis stadsgidsen van Amsterdam en ’t is superleuk om met je kind een route uit te vogelen. Toch liever met een gids wandelen? Kijk dan op Free Tour Amsterdam en wandel met een local.

 

Lees ook
7x kindvriendelijke restaurants in Amsterdam >

 

Binnenspeeltuin 

Als de regendruppels tegen de ramen kletteren en je wilt er zeker van zijn dat je kind een fijne dag heeft, kies dan voor een binnenspeeltuin. Lekker makkelijk, altijd goed én je zit droog. In dit lijstje vind je de leukste indoor speelparadijzen in (en rond) Amsterdam.

 

Schaatsen

Met zo’n bloedwarme zomer en zachte herfst lijkt de kans op heel strenge vorst – en dus schaatsen op natuurijs – nog kleiner dan vorig jaar. Maar niet getreurd: er zijn genoeg leuke indoor schaatsbanen waar je je kunt vermaken. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld de Jaap Edenbaan. Eerder met een winter- dan herfstsfeer, maar ach.

 

Hotelovernachting

Geen afwas, onopgemaakte bedden, in je kloffie kunnen aanschuiven aan het ontbijt en niet op en neer hoeven tuffen om bovenstaande tips af te gaan: altijd lekker om een hotel te boeken samen met je kind, ook in de herfst. En deze kindvriendelijke hotels in Amsterdam kunnen dan zeker op je lijstje.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >