Dit zijn de fijnste tips voor een vakantie op Ibiza met kinderen

01.07.2019 13:51
tips-vakantie-ibiza-met-kinderen

Ibiza is echt niet alleen het eiland van de hippies, luxe feesten en BN’ers: voor een gezinsvakantie is het minstens zo leuk. Bekijk deze toptips voor kinderen maar.

Kindvriendelijke stranden

Het eiland heeft fantastische stranden die ook nog eens superkindvriendelijk zijn. Neem bijvoorbeeld de beachclub van Atzaro op Cala Nova. Hier hebben ze een kinderhoek met een klein houten bootje, volgeladen met allerlei speelgoed voor jong en oud. Of het strand Cala Salada: niet hip en happening, maar vol met locals en voor gezinnen een aanrader. Ook de moeite waard zijn het pittoreske Cala Gracioneta, Cala Llenya en Platja de Cala Comte met mooi helder water.

 

Overnachten

Geen zin in kamperen? Dan kun je natuurlijk een huis huren. Ibiza Difirente, Huis Huren Ibiza en The Big Parasol zijn net even iets goedkoper dan de luxe huizenaanbieders, én zijn Nederlandstalig. Wel zo handig wanneer je je babyuitzet ter plaatse bij elkaar probeert te regelen.

Liever meer gemak? Qua hotels kun je het zo bont maken als je wilt. De kamers van Hostal Talamanca komen uit op het strand; geweldig met kinderen. In Hotel Pikes werd de clip van Wham!’s ‘Club Tropicana’ opgenomen. En: er hangt nog weleens een popster rond. Hotel Calador is een aparthotel, dus met alle gemakken van een hotel, maar wél je eigen keuken. Neem één van de kamers op de begane grond, die grenzen aan de tuin. Meer kindvriendelijke hotels op Ibiza vind je hier.

 

Kindvriendelijke dorpjes

Clubbing wordt ‘m waarschijnlijk niet, tijdens een vakantie op Ibiza met kinderen. Het plaatsje Es Canar, in het noordoosten van Ibiza, is vooral bekend vanwege de wekelijks hippiemarkt Punta Arabi, op woensdagen in april tot oktober. Het barst er van de grote hotels en vakantieparken, maar óók van de gezinnen met kinderen, die het clubleven een beetje willen omzeilen.

Hét hippiedorp van Ibiza is sinds de jaren zestig nog steeds Sant Carles de Peralta. Het is er rustig en vrij, behalve op zaterdagen, wanneer toeristen op hippiemarkt Las Dalias afkomen. 

 

Jeep safari

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar je kunt Ibiza ontdekken tijdens een safaritocht. De jeep brengt je naar de prachtigste landschappen en geheime plekken van het eiland terwijl gidsen uitleg geven over alles wat je tegenkomt. Tip: voor kinderen is de korte safari een aanrader.

 

Karten

Geloof het of niet, maar het regent ook weleens op Ibiza. Geen probleem: ga een middagje karten in Santa Eulalia. Voor kinderen vanaf tien jaar hebben ze er speciale, langzamere karretjes.

 

Avonturenbos

Wil je ook wat actie op vakantie? Ga dan naar avonturenbos Acrobosc Ibiza met spectaculaire parcours vol touwen, bruggen en kabels. 
 

Lees ook:
Vliegen met kinderen? Hier vind je tips + de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Waterpark

Of kies voor waterpark Aguamar, gelegen naast het strand van Playa d’en Bossa. Voor kinderen vind je hier de hoogste glijbanen en een fijne speeltuin, ouders kunnen ontspannen in de relaxzones. 

 

Boottocht naar Formentera

Goed idee: een dagje met de boot naar Formentera. Ze verhuren er fietsen met kinderzitjes direct in de haven waar je aankomt en vanaf La Savina kun je een aantal fietsroutes nemen, bijvoorbeeld langs de zoutvlakten. Best pittig met al die bergen, maar mooi om te zien. En als je moe bent, kun je uitrusten op het strand.

 

Cap Blanc Aquarium

Hier kun je de onderwaterwereld van dichtbij bekijken. Overigens geen doorsnee aquarium, want het is gelegen in een natuurlijke grot met een oppervlakte van ongeveer 370 m2. Het meer in de grot is verdeeld in twee delen met daarin vele soorten felgekleurde vissen uit de Middellandse zee rondom Ibiza en haaien, inktvissen en roggen. Door vijf openingen komt er direct zeewater in de grot.
 

Bron: Citymom.nl
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >