In samenwerking met Kek Mama

Dit mag je echt niet missen als je rond de feestdagen in Duitsland bent

08.12.2017 09:16
mooiste-kerstmarkten-duitsland

Zeg je kerst in Duitsland, dan zeg je braadworst, over the top kerstmarkten, enorme schaatsbanen en prachtige etalages. Wij zetten de mooiste (en niet te missen) bezienswaardigheden op een rij.

Prachtige kerstmarkten

Of je nu in Keulen, Dusseldorf, Aken of Berlijn bent, door heel Duitsland vind je van november tot en met december de populairste kerstmarkten ter wereld. Wat je te wachten staat? Zeeën van lichtjes, -tig verschillende kramen met hapjes, hebbedingen en uiteraard: gluhwein.

 

Winterwonderland Autostad in Wolfsburg

In het wereldberoemde themapark Autostad in Wolfsburg krijg je meer dan een kerstmarkt alleen, want in de wintermaanden (van 1 december tot 7 januari) wordt dit park compleet omgebouwd tot winterwonderland. Inclusief een van de grootste schaatsbanen van Europa, dagelijkse ijsshows met kunstschaatsers, vuurkorven, bakworkshops voor kinderen, en kraampjes met lekker eten en snuisterijen en zelfs nog een ruim en sneeuwzekere winterwereld met rodelheuvels. Heb je aan een dag niet genoeg, dan kun je luxe overnachten in The Ritz-Carlton of wat simpeler in het Tryp Wolfsburg Hotel.

 

Eten. Heel veel eten

Je kunt in Duitsland sowieso al prima terecht voor een lekker bord, maar met kerst wordt er nog meer uitgepakt. Ooit wel eens van spekfakkel (gegrilde spekreepjes op een stokje), grünkohl (boerenkool met braadworst), reibekuchen (pannenkoekjes van aardappel) gehoord? Moet je echt eens proeven.

Etalages waar je u tegen zegt

Niet alleen kijk je op de kerstmarkten je ogen uit, ook de ‘normale’ winkelstraten zijn een en al kerst. Zo pakken de grote winkelketens uit met de mooiste etalages vol bewegend spul waar jij en je kind uren naar kunnen staren.