Dít kun je allemaal met kinderen doen als je in Slovenië bent

20.07.2021 12:23
Slovenië vakantie met kinderen

Sonja en haar gezin maakten een roadtrip door Slovenië, een minilandje onder Oostenrijk, en hadden er de tijd van hun leven.

Eten

Sloveense soep
Op een open plek hoog in de bergen staat een hut waar een Sloveense familie soep kookt. Wij aten een lokale groentesoep: gobova juha. Vraag bij camping Spik naar de route.
jasenje-priingotu.com/index-en.html

Zo uit de zee
Voor verse vis ga je naar Fritolin Pri Cantini in Piran, aan de kust van Slovenië. Kom op tijd, want het zelfbedieningsrestaurant aan een gezellig kerkpleintje is geliefd bij locals en toeristen.
 

Doen

Pure romantiek
Vanwege de mooie barokke gebouwen en pleinen wordt de hoofdstad Ljubljana ook wel het kleine Praag genoemd. Bezoek op vrijdag de Plečnik­markt waar prachtige lokale kunst wordt verkocht. Het centrum van de stad is autovrij.
 

Klimmen en klauteren
Grotten, watervallen, kloven, bos, bergen, rotspartijen en meren: je komt het allemaal tegen tijdens een wandeling door de Julische Alpen. Wij maakten meerdere tochten in Park Triglav. Stippel van tevoren een route uit bij lokale toeristenbureaus.

Weldadig water
De kuurtraditie van Slovenië gaat decennia terug. Er zijn tientallen bronnen met thermaal water en honderden meren. Wij bezochten een spa, met zwembad voor de kinderen, bij camping en hotel Spik.
hotelspik.com

Lees ook
Zo ga je goedkoop op vakantie met kinderen >

Slapen

Gastvrij volk
Logeer op een boerderij (tourist farm), waar families op het land werken en ambachtelijke producten maken. Denk aan zelfgeproduceerde wijn, vlees of speciale olie. Erg leuk en leerzaam om zelf ook de handen uit de mouwen te steken.
viaslovenia.com
 

Proost!
Op slechts 12 kilometer van Italië ligt het fraaie landgoed Saksida dat bestaat uit een wijnmakerij, camping met een klein buitenzwembad, een paar bungalows en een restaurant. Bij een overnachting is een wijnproeverij van drie wijnen uit eigen gaard inbegrepen.
vinasaksida.com

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.