Dit kun je allemaal doen op Schiermonnikoog met kinderen

09.08.2020 06:11
schiermonnikoog-met-kinderen Beeld: Shutterstock

Als je naar de Waddeneilanden gaat, kies je al snel voor de grotere eilanden. Maar ook op het kleine Schiermonnikoog is genoeg te doen met kinderen. Wij zetten een aantal leuke activiteiten voor je op een rij.

1. Dier- en speelweide

Ezels, herten, schapen, geiten, kippen: je vindt ze allemaal op de dier- en speelweide Witte Winde. Kinderen kunnen een rondje rijden op een ezel terwijl jij lekker uitrust bij één van de picknicktafels. Op de speelweide staan verschillende toestellen zoals een wipkip en een draaimolen voor de kleintjes en een kabelbaan voor grotere kinderen.
 

2. Strand

Een tochtje naar het strand mag natuurlijk niet ontbreken als je een paar dagen op Schiermonnikoog bent. Huur een (kinder)tandem en fiets door de duinen naar één van de breedste stranden van heel Europa. Je vindt er allerlei soorten schelpen en wie geluk heeft, een mooie zeester.
 

Lees ook :
Naar Terschelling met je kinderen? 7 tips >

 

3. Maak een schilderij

Een omgebouwde stadsbus dient ’s zomers bij Paal 3 als atelier. Iedereen vanaf 5 jaar oud kan meedoen met de workshop ‘Blij met je schilderij’. Onder begeleiding ga je aan de slag met verf en kwasten en maak je je eigen unieke souvenir. Wordt het een strandhuisje of één van de twee vuurtorens op het eiland? Mocht het atelier gesloten zijn, dan kun je natuurlijk ook nog je eigen schilderspul meenemen en een schilderij maken.
 

4. Speelbos

In de buurt van de Berkenplas bevindt zich een groot speelbos voor kinderen. Klauter in een boomhut of balanceer over boomstammen die in het water liggen. Met een speciale ‘kreukelkaart’ – een kaart met de route van een spannende tocht door het bos – kunnen kinderen het speelbos verkennen. Ze kunnen de kaart tot prop vouwen en in hun broekzak gebruiken als zakdoek of als blinddoek omdoen en het parcours ‘in het donker’ afleggen.
 

5. Vogels spotten bij De Westerplas

Als je ergens mooie vogels kunt spotten, is het wel bij dit vogelkijkpunt. Alleen al de hut midden op het water is een belevenis op zich, maar je kunt er ook borden met enorm veel informatie vinden over alle vogels die in het gebied vliegen. Tip: vergeet je verrekijker niet.

 

 

Meer tips voor uitjes met kinderen?
Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >