Déze Europese pretparken kun je in de zomervakantie weer bezoeken

30.06.2020 08:40
populairste pretparken Europa Beeld: Shutterstock

Hebben jullie alle pretparken in Nederland wel gezien? Ga eens over de grens en breng een bezoek aan een van deze attractieparken in Europa. Deze zijn na lange tijd eindelijk weer open voor publiek.

Goed om te weten: door de coronamaatregelen is het bij de meeste parken verplicht om online te reserveren. Bekijk de websites voor meer informatie.

Legoland Winsor – Engeland

Dit park ligt vlakbij Windsor Castle op ongeveer 13 kilometer afstand van London Heathrow Airport. Wat je kunt verwachten? Veel, heel veel Lego. Oh, en attracties, uiteraard. Open vanaf 4 juli

 

Disneyland – Parijs

Natuurlijk mag dit sprookjesachtige park niet in deze lijst ontbreken. Naast de attracties zijn ook de parades die geregeld worden georganiseerd de moeite waard. Blijf je slapen? Disneyland Paris heeft meerdere hotels en resorts, daarnaast vind je hier een lijst met hotels in de buurt van het park. Open vanaf 15 juli

 

Gardaland – Italië

Het best bezochte pretpark van Italië. Welke attracties je als achtbaangek echt niet mag overslaan: Raptor, Oblivion en Blue Tornado. Het park heeft een hotel en en theater waar Broadwaymusicals worden gespeeld. 
 

Lees ook
8x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland >

 

 

Phantasialand – Duitsland

Achtbanen met loopings, zweefmolens en waterbanen: pretpark Phantasialand in het Duitse Brühl is geweldig leuk om met kinderen naartoe te gaan. Extra pluspunt? Het is vanaf de grens niet eens zover rijden.

 

PortAventura – Barcelona

PortAventura Park is gelegen in Barcelona en is het best bezochte pretpark van Spanje. Het waterpark heeft de grootste glijbaan van Europa. Blijven slapen kan ook, want er is zelfs een hotel. Open vanaf 8 juli

 

Tivoli Gardens – Kopenhagen

Dit pretpark ligt in het centrum van Kopenhagen. Toppers die je echt niet mag overslaan: Rutschebanen, Himmelskibet en Vertigo.

 

Europa-Park – Duitsland

Inclusief het bijbehorend resort heeft Europa-Park een oppervlakte van 970.000 m2 – ben je wel even zoet mee, dus. Het park is opgedeeld in verschillende thema’s die gekoppeld zijn aan een land. Zo kun je in ‘Nederland’ in Der Fliegende Holländer.

 

Meer uittips? Volg Kek Mama op Facebook >