De hort op in de meivakantie

14.04.2016 11:53
meivakantie uittips

Van films kijken en hutten bouwen tot aan spoorzoeken en verdwalen in een maïsdoolhof: in de meivakantie kun je genoeg leuke dingen met de kinderen doen.


1. Globetrotter Filmfestival en masterclasses ‘Vloggen op Reis’

Het Omniversum in Den Haag neemt je met 8 verschillende films mee de wereld over. Via Kenia, Indonesië, Australië, West Papoea, China, de Verenigde Staten en Argentinië reis je weer terug naar Nederland. Naast films kijken kun je er ook andere leuke dingen doen. Zo leer je vloggen van Giel van het populaire YouTube kanaal StukTV en kun je jezelf laten fotograferen.
Het Globetrotter Filmfestival is van zaterdag 30 april tot en met maandag 16 mei. Voor meer informatie en de prijzen, klik dan hier.

Beeld: omniversum

2. Jongens, we gaan verdwalen

Zelfs voor volwassenen kan het een hele klus zijn de uitgang terug te vinden in het Victoriadoolhof in Eede, want het is maar liefst achtduizend vierkante meter groot. (€ 7 p.p. incl. consumptie). Nog zo'n maïsdoolhof vind je bij Hoppies in Ammerzoden. Plus blotevoetenpad, pluktuin, skelterbaan en tractoren. (€ 5 voor iedere bezoeker die langer is dan één meter)

3. Picknicken met cupcakes of met de hond

Bestel in Eindhoven een kinderpicknick: voor € 8 per kind krijg je boterhammen, cupcakes en iets te drinken. Uiteraard is de mand uit te breiden met een picknick voor volwassenen. In Utrecht, bij Parkcafe Buiten, bestel je voor € 10 per kind een Guppiemand. Je krijgt er zelfs een dekentje bij. Te leen, dat dan weer wel. Voor volwassenen zijn er manden vanaf € 22 voor twee personen. Ook de hond kan mee, voor hem staat er voor € 3,75 een picknickmandje klaar.

4. Streng verboden voor ouders

In Museum Boijmans van Beuningen krijgen kinderen tijdens Kunst4Kids een week lang de tijd om voor € 35 een echt kunstwerk te kopen. De beurs is streng verboden voor volwassenen, dus kinderen kiezen echt helemaal zelf.
Van 30 april t/m 8 mei, boijmans.nl

Beeld: Boijmans, Fred Ernst

5. Lekker op avontuur in de natuur

Ga samen met je kind op avontuur tijdens de natuurdagen van OERRR. Loop het parcours af en doe allerlei leuke dingen: spoorzoeken, hutten bouwen, beesten zoeken of vuur maken. Wel even van tevoren kijken waar je welke activiteiten kunt doen.
Van half april t/m eind mei, oerrr.nl/natuurdag.

Beeld: Rene Koster © Natuurmonumenten