In samenwerking met Kek Mama

Sesanne test de Gazelle Makki Travel: ‘Een aanwinst voor de hele familie’

06.05.2024 13:55

Als moeder van Max, Bram en Philippa, is een bakfiets niet meer weg te denken uit het leven van Sesanne. Een elektrische bakfiets is namelijk – wat haar betreft – een onmisbare toevoeging aan ieder gezin. “Je bent flexibel, soms zelfs sneller dan met de auto, maar bovenal kom je op zoveel plekken en kan iedereen altijd mee.”

“Er was een tijd dat ik dacht dat ik nooit aan een bakfiets zou beginnen, maar inmiddels kom ik op deze gedachte terug. Ik denk nu eerder: waarom hebben we hier zo lang mee gewacht?! Vooral nu de lente is aangebroken, de zon (hopelijk) wat vaker schijnt, is de elektrische bakfiets het ideale vervoermiddel voor families. 

De Lamborghini onder de elektrische bakfietsen

Voor Kek Mama dook ik de wereld in van de Gazelle Makki Travel: niet zomaar een bakfiets maar de Lamborghini onder de elektrische bakfietsen. Meer dan genoeg plek voor drie kinderen, je haalt met een simpele voetbeweging de fiets van de standaard eraf en niet geheel onbelangrijk: je zweeft ermee over het fietspad terwijl de kinderen veilig in de hoge bak zitten. De bakfiets is voor mij (op wat werkritjes na) het enige middel waarop ik mij voortbeweeg. Sterker, ik werd er laatst op aangesproken dat ik de middelste met de auto kwam halen na een playdate. De moeder in kwestie had mij de afgelopen drie  jaar niet anders gezien dan op een fiets. Zegt genoeg, neem ik aan!

Plekken om te ontdekken met de bakfiets

Naast de gebruikelijke ritjes naar school, clubjes, vriendjes of boodschappen doen, is de Makki wat mij betreft ideaal om ook eens wat andere plekken te ontdekken. Met het Nederlandse weer in ons achterhoofd brengt de Gazelle Makki Travel ons bij wind mee, of tegenwind easy van de ene naar de andere plek en zitten de kinderen dankzij de regenhuif altijd droog. Ik deel daarom graag een aantal van mijn tips voor in het weekend of straks in de meivakantie met jullie. Met de bakfiets natuurlijk:

1. De natuur in

Het mooie van een elektrische bakfiets is dat je ook door natuurgebieden kunt fietsen. Waar je de auto vaak aan het begin van een natuurgebied moet parkeren, kan je met de fiets veel verder komen, iets wat zeker met (kleine) kinderen handig is. Scheelt een hoop ‘hoe ver is het nog lopen?’ kan ik je vertellen. Dus laad je bakfiets vol met lekkere dingen, zoek een mooie plek  uit en het picknick feest kan beginnen. Jij geniet misschien wel van een goed boek, terwijl de kids ravotten in de bossen of op de hei.

2. De grote stad

Wij zijn vast niet de enige die de grote stad hebben verruild voor een rustige plek daarbuiten. Neemt niet weg dat we nog steeds weleens verlangen naar wat meer drukte en chaos. Kijk in de buurt van jouw huis en spring op de Gazelle Makki richting de stad van jouw keuze. Ga op zoek naar de nieuwste (kindvriendelijke) hotspot en je bent weer even terug naar toen.

3. Strand

Zeker als je niet pal naast het strand woont is dit voor kinderen toch wel altijd het summum. Parkeren aan zee is een crime en bij de eerste zonnestralen beginnen de files al. Iets waar jij met jouw Makki geen last van hebt. Met een grote glimlach omzeil je de rijen auto’s en parkeer je zo voor de deur. Is er bij jou geen strand in de buurt, dan heb je misschien wel een meertje of ander soort water waar jullie wat verkoeling kunnen zoeken.”

Buiten alle tips is de Gazelle Makki Travel an sich een aanwinst voor het hele gezin. Reizen wordt een Makki met deze bakfiets, want:

  1. De bakfiets is slim beveiligd tegen diefstal
  2. Met één simpele voetbeweging haal je de fiets van de standaard af
  3. Dankzij de handige instap kruipen kinderen er zelf makkelijk in
  4. Met een handig pakket aan accessoires durf je het aan je tweede auto te vervangen voor Makki.

Heerlijk picknicken in de natuur, ritjes door de stad en dagjes strand. Met de Gazelle Makki Travel, is jouw gezin klaar voor het voorjaar!