5x de leukste boerderijvakanties voor het hele gezin

23.05.2024 11:00
Bron: BoerenBed

De kids van hot naar her brengen en continu met je smartphone in je handen gedrukt. In het moederschap verliezen we al snel het contact met onszelf en elkaar.

Laat elektriciteit en wifi achterwege en overnacht eens op een boerderij. Van sterren kijken tot samen koken op het houtvuur. Van eieren rapen tot het melken van koeien. Voor kids is het een ware leerschool over het boeren- en buitenleven. Daarom delen we de vijf meest leukste boerderijvakanties voor het hele gezin in Nederland:

Beleef het boerenleven in volle glorie bij het idyllische melkveebedrijf Het Wesselink. Bewonder pasgeboren kalfjes, knuffel konijntjes en leer de melkrobot kennen. Gelegen tussen Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, biedt het ook prachtige wandelmogelijkheden en mountainbikeroutes.

Landgoed Volenbeek – Veluwe, Gelderland

Ontdek het betoverende Landgoed Volenbeek op de prachtige Veluwe. Hier knuffel je met dieren, wandel je met alpaca Speech en geniet je van hutten bouwen in het bos. De tenthuisjes bieden een prachtig uitzicht op grazende koeien en uitgestrekte bossen.

De Kalverweide – Kop van Overijssel, Overijssel

Aan de rand van het betoverende natuurgebied de Weerribben ligt De Kalverweide. Hier beleven kinderen een échte melkveehouderij-ervaring. Na een dag buitenspelen, ontspan je bij het kampvuur onder de sterrenhemel en geniet je van verse melk en zelfgemaakte kaas uit de boerderijwinkel.

Hoeve de Betuwe – Betuwe, Gelderland

Verken het betoverende landschap van de Betuwe vanaf Hoeve de Betuwe. Wandel met alpaca’s, knuffel met kalfjes en pony’s, en geniet van streekproducten uit het biologische boerderijwinkeltje. Ideaal voor gezinnen die willen genieten van het buitenleven.

De Lange Weide – Zuidwest Drenthe, Drenthe

Ontspan op De Lange Weide nabij Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kunnen kinderen binnen- en buitenspelen, knuffelen met konijntjes en ponyritjes maken. Bestel vers brood en geniet van een hottub naast je tenthuisje met uitzicht op grazende koeien.

Nog meer vakantietips:
Je ideale Europese vakantiebestemming volgens je sterrenbeeld
Zonvakantie met het gezin? Déze bestemmingen zijn het goedkoopst
Vakantie: 21 budgetproof activiteiten voor het hele gezin

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.