Zonvakantie met het gezin? Déze bestemmingen zijn het goedkoopst

12.05.2024 11:46
Kind kwijt vakantie Spanje Beeld: Getty Images

Nog op zoek naar een fijne bestemming voor een zonvakantie met het gezin? Maar wil je niet te diep in de buidel tasten? We got you!

Vakanties zijn duur, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Hoe ga je op vakantie met het hele gezin zonder bakken met geld kwijt te zijn? The key zit ‘m in je bestemming. Kies niet voor een superpopulaire bestemming, maar kijk eens wat verder. En nee, je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen voor een goedkope vakantiebestemming. Deze bestemmingen zijn ook nog eens dicht bij huis.

Deze bestemmingen zijn het goedkoopst

Vakantiediscounter deed onderzoek naar 8-daagse zonvakanties en kwam tot de conclusie dat deze vijf bestemmingen het goedkoopst zijn:

  • Macedonië. Gemiddelde kosten: € 405. Vliegduur: 3 uur.
  • Albanië. Gemiddelde kosten: € 420. Vliegduur: 2,45 uur.
  • Tunesië. Gemiddelde kosten: € 426. Vliegduur: 3 uur.
  • Turkije. Gemiddelde kosten: € 430. Vliegduur: 3,45 uur.
  • Bulgarije. Gemiddelde kosten: € 434. Vliegduur: 3 uur.

De Balkan

De Balkan, daar moet je zijn! Niet alleen zijn de kosten bij het boeken van je reis lager, ook ter plaatse betaal je minder, bijvoorbeeld voor eten en drinken. Je totale vakantie-uitgaven zijn hiermee een stuk lager dan als je op vakantie gaat naar de meest populaire bestemmingen, zoals Spanje en Griekenland.

Waarom leuk met kinderen?

Wat maakt de Balkan-landen dan zo leuk met kinderen (en ook voor jezelf natuurlijk)? Deze landen bieden een overvloed aan zonovergoten kusten en adembenemende landschappen, maar hebben ook een rijke culturele geschiedenis, mocht je je kinderen voor culturele uitstapjes weten te porren. De bestemmingen zijn perfect voor gezinnen die houden van ontspanning, maar ook van avontuur. Want op avontuur gaan, kun je er zeker. Van wandelen in de bergen tot het verkennen van pittoreske dorpjes, maar ook het bezoeken van historische bezienswaardigheden mét kindvriendelijke faciliteiten. De Balkan-landen staan bekend om hun gastvrije bevolking én heerlijke keuken. Wedden dat je kids blij worden van de lokale gerechten?

Egypte

Ga je het liefst all-inclusive op vakantie? Dan komt er naast bovengenoemde landen ook een ander land omhoog springen in de lijstjes van Vakantiediscounter. Dat land is Egypte. Uit het onderzoek bleek dat dit land in de top 3 staat van de goedkoopste all-inclusive bestemmingen. Je zou er al voor een bedrag van € 525 8 dagen lang all-inclusive kunnen vertoeven. Dat lijkt ons best het overwegen waard.

Bron: Vakantiediscounter

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.