Boswachters in spe opgelet: dit zijn de beste zomeruitjes in de natuur

26.06.2023 11:11
zomeruitjes natuur Beeld: Getty Images

Geiten aaien, een trekpont of een treintje – in het bos kun je meer dan alleen maar wandelen. Kijk maar naar deze toffe uitjes.

Op kidsproof.nl vind je nog veel meer uitjes in de natuur voor kinderen.

Sprookjes bestaan

Er was eens… drie hectare bos vol sprookjesfiguren, speeltuinen en attracties. Springen op het gigamatras van De Prinses op de Erwt, een potje Reuzenschaak spelen of een film in de 7D Cinema kijken. Sprookjesbos Valkenburg is een fantastisch familiepark.

Boomklever

De hoogte ga je in op de Lage Vuursche. In Klimbos Gooi-Eemland klauteren kinderen – vanaf zes jaar – via tien routes door de bomen. Van junior-route (voor kinderen vanaf 1,20 m) tot de zwarte route voor echte waaghalzen, op maar liefst 22,5 meter hoogte. Daarna lekker uitrusten op het heerlijke terras van theehuis ’t Hooge Erf.

Laarzenpad

De naam zegt het al: voor dit wandelpad bij Bezoekerscentrum de Wieden heb je laarzen (of stevige schoenen) nodig. Je loopt een kleine 2,5 kilometer dwars door het riet, langs een moerasbos en door open hooilanden. De trekpontjes onderweg zijn echt leuk. Tip: neem ook een kijkje bij de naastgelegen natuurspeeltuin van Oerrr.

De stad ontvluchten

Even weg uit de stad? Het Amsterdamse Bos in Amstelveen is met haar geitenboerderij, een pannenkoekenhuis, zwem- en vaarplekjes, openluchttheater, speurtochten en klimpark een ideale bestemming voor een mooie zomerdag.

Baas van het bos

Voor boswachters in spe is de Ranger Route bij Bungalowpark Hoenderloo te gek. Haal vooraf een ranger-rugzak op, gevuld met een verrekijker, opdrachtenboekje en iets te eten en drinken voor onderweg. Stiekem zijn de opdrachten en spelletjes in het bos voor ouders net zo leuk. Tip: sluit af met een lunch in de Boskantine.

Rood met witte stippen

Op zoek naar de bewoners van het bos bij landhuis Villa Ockenburg in Den Haag. Het nieuwe Kabouterpad in dit bos is fantastisch. Voor vijf euro koop je een kaboutertas met mutsje, vergrootglas, pakje drinken en fruit. Langs de route ligt bovendien een hele leuke speeltuin.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.