Almere met kinderen: dit is er allemaal te doen

28.01.2019 17:33
Almere uitjes Beeld: Shutterstock

Lekker centraal gelegen en genoeg te zien en te doen: lees hier waarom Almere met kinderen een prima dagje uit is.

PIT Veiligheidsmuseum

Leuk en leerzaam: in dit museum leer je alles over de politie en brandweer. Het is een heel kindvriendelijk museum, want voor verschillende leeftijden zijn er leuke speurtochten te doen. Ga bijvoorbeeld met Paw Patrol op avontuur in het museum of duik in de 112 voertuigenspeurtocht: welke spullen zitten er in de ambulance en hoeveel liter water heeft een brandweerwagen?

 

Jumping Jack

Almere kent één van de leukste indoor trampolinehallen van ons land. Terwijl je kind salto’s maakt op de vele trampolines of van grote hoogte naar beneden duikt, relax jij met een cappuccino in The Coffee Club. Een paar keer per jaar wordt hier een feestje gebouwd speciaal voor kinderen: discolampen aan en lekker jumpen op de leukste beats (6 t/m 13 jaar, kijk hier voor info).

 

Zeilen

Ben je in de zomer in Almere? Ga dan lekker het water op. Bij Sail Today, beachclub en watersportcentrum, kun je kiten, windsurfen of suppen. Of huur een catamaran en ga met het hele gezin een dag zeilen.

Voor kinderen van 7 t/m 15 jaar worden in de zomervakantie leuke sportweken georganiseerd, waar ze alle watersporten kunnen oefenen.

 

Lees ook:

Amersfoort met kinderen: dit zijn de leukste uitjes >

 

Almere Jungle

Niet zo gek als je de Almere Jungle nog niet kent, want het is één van de leuke onbekende dierentuinen van ons land. Het startte in 1996 als een volkstuin voor groenten en is uitgegroeid tot een plek vol exotische dieren. In vijf verschillende werelddelen maak je kennis met alpaca’s, kaketoes, schildpadden en vogelspinnen. Mooie gedachte: het grootste deel van de dieren is afgestaan, Almere Jungle heeft ze een plek geboden om opnieuw te beginnen. Je vindt in dit park trouwens ook bijzondere planten, zoals de grootste waterlelie ter wereld.

 

Laser Land

Outdoor lasergamen: reken maar dat je kind daar in voor is. Bij Laser Land in Almere worden speciale kidsparties georganiseerd. Iedere speler wordt uitgerust met een camouflagepak, een super moderne lasergame-gun en een Bush-hat met lasergame-detector. Na uitleg over de uitrusting en het spel, kan de strijd beginnen.

 

Playground

Glijbanen, een ballenbak, klimrekken, springkussens: bij Kids Playground in Almere is je kind uren zoet. Voor de peuters is er een speciale speelhoek en voor grotere kinderen, vanaf 5 jaar, is er een heuse Power Tower. Tussen het spelen door kunnen de kinderen dansen in de kinderdisco en worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals schminken. En jij zit ondertussen lekker te relaxen in het restaurant met uitzicht op het speelfestijn.

 

Funforest

Zin in een sportief dagje als je naar Almere gaat? Bezoek dan het Fun Forest, een superleuk klimbos. Je vindt er 5 verschillende parcoursen die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Voor ieder wat wils, dus. Voor de kleinsten/jongsten is er een speciaal parcour: de Monkey Trail.

 

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >