Alle klimgeiten verzamelen: in deze geweldige klimparken kun je los

26.08.2022 13:07
klimmen uitjes zomer Beeld: Getty Images

Voor de echte avonturiers. Hier kunnen stuiterballen hun energie zeker kwijt. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

Te land, ter zee en in de lucht

In het Klimpark in Uden blijven niet-klimmers veilig te land om te kijken naar de klimmers. Echte waaghalzen in het gezin? Zij gaan ter zee en in de lucht met de dubbele tokkelbaan, op grote hoogte en over water.

mastworp.nl

Beestachtig bos

Met acht klimavonturen en honderd overgangen mag je het Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom een beestachtig bos noemen. Vanaf zes jaar oud kiest je kind een parcours door het openbare bos uit. Next level: de grijze route met bungee en een vrije val.

klimbos.nl

Viking voor een dag

Huist er een echte Noorman in jouw kind? Die komt vast naar boven in Viking Village van Fundustry. Stoere Vikings laten zich gaan middels de vrije val, klauteren meters omhoog via de klimwand en tokkelen over het park met een zipline. Tijdens workshops maken ze eigen zwaarden en sieraden en bouwen ze vlotten. Tijd voor een expeditie in Nijmegen.

fundustry.nl

Boomklever

Bij Fun Forest in Amsterdam, Almere, Rotterdam en Venlo klim je de bomen in. Via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen beweeg je je als een echte Tarzan of Jane door de bossen. Niet vergeten: neem een beetje durf mee.

funforest.nl

Lees ook – 11x de leukste klimbossen in Nederland >

Stuiterballen

Alsof jumpen in een Freestyle Area, klimmen op de Walk-on-Wall of stuiteren op een BigAirBag niet cool genoeg is, hebben ze iets nieuws bij Jumpsquare Rijswijk: het Inflatable Airpark, met 700 vierkante meter de grootste van Nederland. Tip: reserveer je jumpsessie op tijd.

jumpsquare.com

Steengoed

Boulderen is letterlijk: klimmen op een rotsblok of kei. Met een beetje kracht, slimme techniek en het nodige denkwerk kom je heel ver. Bij Boulderhal Zuidhaven in Utrecht worden kinderen met gemak een kei in boulderen. Vanaf zes jaar.

boulderhalzuidhaven.nl

Outdoor decor

Bij Outdoor Valley in Bergschenhoek heb je altijd een spannende dag. De berg afroetsjen in een tube, tussen de netten van Net Adventure jumpen, een potje paintball spelen of op survivaltocht. Ook leuk voor een kinderfeestje of avontuurlijk kamp.

outdoorvalley.nl

 

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor kinderactiviteiten, vind je nog veel meer uitjes voor deze zomermaanden.