8x leuke dingen om te doen in de zomervakantie

18.08.2021 05:12
leuke dingen doen zomervakantie uitjes

Leuk hoor, al die buitenspeeltuinen en pretparken. Maar wil je deze zomervakantie iets verrassends doen met je kind, ga dan voor één van deze activiteiten.

Helikoptervlucht

Geen last van hoogtevrees? Ontvang dan je boardingpass en stap aan boord van een helikopter. Tijdens de vlucht geniet je van de meest schitterende uitzichten. Wil je je tijd in de lucht nóg onvergetelijker maken, dan boek je een plekje naast de piloot of laat je video-opnames maken tijdens de vlucht.

De helikoptervluchten worden door heel Nederland georganiseerd.

Bestel hier je tickets met korting

 

Lekker lezen in de zomervakantie

Is je kind niet zo’n waaghals, dan blijf je lekker aan de grond en geniet je veilig op de bank van een paar fijne zomerverhalen. Speciaal voor de zomervakantie hebben drie bekende schrijvers – Tosca Menten, Manon Sikkel en Maren Stoffels – een online platform gelanceerd. Daarop verschijnt elke vakantieweek een nieuw hoofdstuk online, voor groep 3&4, groep 5&6 en groep 7&8.

De verhalen spelen zich af op de eigen school van je kind, want de leraar kan zelf de namen invullen van de directeur, conciërge en hemzelf. En natuurlijk ontbreekt op het eind de spannende cliffhanger niet.

Klik hier om de verhalen te lezen

 

Koesafari

Een loeigoed idee: ga met boerin Simone mee op Koe Safari in het Overrijsselse Vechtdal. Je bezoekt de kudde, Simone vertelt je alles wat je over de gevlekte dieren moet weten en na afloop krijg je limonade en wat lekkers: het perfecte uitje voor boerderijfans.

Lees er meer over
 

Lees ook:
19x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Campground Twente

Wil je in de zomervakantie met het gezin een weekend weg, dan ga je naar de tijdelijke glamping op Campground Twente. Je slaapt in een tent op Vliegveld Twenthe, waar van allerlei activiteiten georganiseerd worden. Zo kun je lasergamen, mijnen zoeken in de zandbak en knutselen in de hangar. 

Koop hier je tickets

 

Workshop Vloggen

Hoe maak je een vlog en bouw je een YouTube-kanaal? En wat maakt een vlog een goede vlog? Je kind leert het allemaal tijdens deze workshop vloggen. Enthousiaste YouTubers en TikTokkers geven niet alleen tips, maar gaan ook in op de minder fijne kanten van social media. Een leuke én leerzame activiteit dus.

Hier vind je meer info

 

Dierenverzorger voor één dag

Met een dagje naar de dierentuin maak je je kind natuurlijk altijd blij. Maar nóg leuker wordt het als hij achter de schermen mee mag lopen met één van den dierenverzorgers. In zorgdierentuin Zie-ZOO in Noord-Brabant kan het. Je bereidt het voer voor de dieren, mag zelf de dieren voeren en komt op plekken waar je normaal gesproken als bezoeker niet komt. Na afloop neem je je dierverzorgersdiploma mee naar huis.

Bestel je tickets

 

Grotklauteren

Is je kind niet weg te slaan uit één van de klimhallen in ons land? Neem ‘m dan mee naar de grotten in Valkenburg – want niets is leuker dan een klautertocht via trappen en ladders in een heuse grot. Bij de sprookjesachtige kasteelruïne daal je weer af in een dertig meter diepe oude waterput.

Enne, wees gerust: dit alles gaat natuurlijk onder begeleiding. Minimale lengte om deel te nemen is 1.30 meter.

Meer informatie

 

Kookclub

Recepten lezen, slagroom kloppen en groenten snijden: je leert het allemaal in de Blueband Kookclub voor Kids. En dat is niet alles. Samen met animatiefiguren Bobbie en Blokje vlieg je deze zomervakantie virtueel de wereld rond. Zo leer je roti maken in Suriname en weet je precies hoe ze in Japan noedels bereiden. Tussendoor leer je het land, de vlag én de taal beter kennen.

Hier vind je meer info

 

Nog meer leuke tips voor de zomer?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >