In samenwerking met Kek Mama

8x de leukste tips voor een tof familie-uitje in Flevoland

07.07.2021 20:35

Bron: Noordoostpolder touwbrug – Visit Flevoland

Op zoek naar zomers avontuur voor het hele gezin? In Flevoland is voor iedereen genoeg te beleven in een prachtig landschap. Voor de cultuursnuiver, de klimkampioen of de waterrat: deze plekken die je niet mag missen als je in Flevoland bent. 

 

Bron: Belevenisbos Lelystad – copyright Belevenisbossen

Buiten spelen voor gevorderen

Kom klauteren in het belevenissenbos van Lelystad, Rol door de modder bij de Netl, de Wildste Tuin. Glij op de modderglijbaan, werk samen op het trekpontje en de trouwbruggen, ga hard op de kabelbaan en lach je rot bij de lachspiegels. Let op: je kúnt een beetje vies worden. 

Bron: Natuurpark Lelystad – Visit Flevoland 

Op naar Natuurpark Lelystad

Wel eens een eland of wisent in het echt gezien? Het kan in Natuurpark Lelystad. Het park is zo ingericht dat je al snel in de ban komt van het boeiende leven van de dieren. Fijne fiets- en wandelpaden slingeren door het bosrijke terrein.  Je kinderen kunnen hun kennis bijspijkeren met een speurtocht of rugzakroute, of zich uitleven in de speeltuin. Tip: elke dag om 15.00 uur worden de otters gevoerd.

Bezoek de Oostvaardersplassen

Je staat hier oog in oog met heckrunderen en konikpaarden die de vlaktes in de Oostvaardersplassen doorkruisen. Ontdek het contrast tussen de ruige natuur, de gemaakte polder en de wildernis zo dicht bij de stad

Bron: Batavialand Lelystad Flevoland copyright Batavialand

Batavialand en Batavia Stad

Bij museum Batavialand leer je alles over watermanagement en het ontstaan van Flevoland. Stap aan boord op het reusachtige schip Batavia en waan je in de 17e eeuw. Tip: daarna even shoppen bij de buren in Batavia Stad Fashion Outlet. Niet alleen je garderobe is dan weer aangevuld, ook je buik is snel gevuld door de fijne restaurantjes.

Bron: Urker – TravelRebel

Op huisbezoek op Urk

Hoe leuk is het dat je op Urk een echte Urker kunt ‘boeken’ die met jullie in anderhalf uur alle ins en outs van dit bijzondere vissersdorp spot. Ervaar hoe de Urkers wonen in het oude dorp en drink gezellig een ‘bekkien’ koffie of thee met zelfgemaakte Urker dikkoek en probeer eens de was op Urker wijze op te hangen.

Bron: Watersport in Flevoland – SailToday

Waterpret

Ga varen, zeilen, windsurfen, wakeboarden, suppen of kanoën op het Ijssel-, Marker-, Gooi-, Eem of Veluwemeer. De stranden zijn er nog lekker rustig en files zijn er niet. Ook kun je diverse watersportevenementen zoals de Hiswa te Water bezoeken. 

Bron: Goliath – Walibi Holland

De lucht in

Durf jij in ‘de Goliath’ in Walibi Holland? Riemen vast, want deze supersnelle achtbaan haalt snelheden van 106 kilometer per uur. Liever een Boeing 747 van dichtbij bekijken? Leer in de flight simulator morsecode seinen bij Luchtvaart – Themapark Aviodome. Je kinderen kijken hun ogen uit. 

Zomer op Schokland

Midden in de Noordoostpolder ligt het voormalige eiland Schokland. Een plek waar eeuwenlang mensen woonden. Het is nu 150 jaar geleden dat het dichtbevolkte eiland werd ontruimd vanwege aanhoudende stormvloed. Deze zomer is het de locatie voor het culturele festival ‘Zomer op Schokland’. Met kinderactiviteiten, waaronder een speciale kinderkunstroute: ‘Dichter op het Water’. 
 

Flevoland, bekijk het maar!

Dit jaar staat in het thema van: ‘Ode aan het landschap’. Meer tips over de attracties, evenementen, fietsroutes en overnachtinglocaties vind je op Visitflevoland.nl