In samenwerking met Kek Mama

7x waarom Luxemburg met kinderen echt fantastisch is

11.04.2019 12:46

Een paar uurtjes rijden en je bent al in Luxemburg: een geweldig leuk land waar ook kinderen hun lol op kunnen – er is namelijk van alles te doen. Wat precies? Lees verder en je springt meteen in de auto.

1. Mega kabelbaan in Vianden

Spannend en mooi: met de kabelbaan in het mooie historische stadje Vianden ga je 440 meter hoog. Hartstikke leuk én een prachtig uitzicht over de rivier. Perfect te combineren met een bezoek aan het kasteel van Vianden. Net als bij de meeste kastelen in Luxemburg hebben ze er activiteiten die geweldig zijn voor kinderen. Zo is er in juli en augustus het Middeleeuws Festival waar kinderen zelf kunnen handboogschieten. En wie weet krijgt je kind een echte roofvogel op z’n arm.

 

2. Pretpark Merveilleux

Rijd je naar het zuiden, maak dan een stop bij pretpark Merveilleux, een sprookjesbos, dierentuin en pretpark in één. Je snapt: daar is genoeg te beleven. 

3. Luxemburg-stad

De hoofdstad Luxemburg is een geweldige plek voor een vakantie met je kinderen. Ga op ontdekkingstocht onder de grond in de historische kazematten (denk: bunkers) en bezoek leuke interactieve musea. Zoals het Natur Musée: fossielen zoeken en ontdekken welke dieren er nu én vroeger in Luxemburg leefden. En dan heeft Luxemburg stad ook nog eens geweldige speeltuinen.

4. Luxembourg Science Center

Toffe workshops, proefjes met elektriciteit en magneten, zelf een auto optillen en spelletjes spelen met een robot: je kind verveelt zich geen seconde in The Luxembourg Science Center. Er zijn wel honderd proefjes die je kunt doen en als je uitgeëxperimenteerd bent, vergaap je je gewoon aan een van de spectaculaire shows die er worden gegeven.
 

5. Prikkel je zintuigen in Park Sënnesräich

Zien, horen, aanraken, ruiken en proeven: in Park Sënnesräich draait alles om zintuigen. Binnen zijn er allerlei leuke activiteiten te doen die te maken hebben met zintuigen. Buiten is er ook nog een grote tuin, een speeltuin en een labyrint waar je lekker in kunt verdwalen. O, jij kunt trouwens gewoon in de zon zitten met een bak koffie, want het naastgelegen terras biedt uitzicht op het buitenspeelgedeelte – zo verlies je jouw bloedjes geen seconde uit het oog.

6. Spoorzoeken en waterfietsen in Mullerthal

Ook een aanrader: het Mullerthal. In de omgeving van Bech is het lekker wandelen. Ze hebben een wandelroute voor het hele gezin, waarbij de kinderen onderweg kunnen spoorzoeken. Na de wandeling is een bezoek aan het oude station van Bech de moeite waard. Vlakbij is een 300 meter lange oude spoorwegtunnel. Zin in een dagje op het water? In Echternach is een prachtig meer waar je kunt waterfietsen.

 

7. Nepkoeien melken

Een heel andere kant van Luxemburg: Luxlait Vitarium, de zuivelfabriek met kindermuseum waarin je alles leert over zuivel en koeien. Kinderen krijgen een witte jas aan en mogen de nepkoeien melken. Grappig zijn de uiertassen waarmee je kunt voelen hoe het is om koe te zijn.

Hebben: de Luxembourg Card

Hartstikke handig, want je reist er een, twee of drie dagen vrijwel gratis mee met trein en bus door het land. En dan krijg je ook nog eens gratis toegang tot meer dan zestig bezienswaardigheden. Speciaal voor families is er een mooie aanbieding: in het hele land heb je hiermee toegang tot de leukste activiteiten in de buitenlucht, culturele uitjes en zwembaden.
 

Nog meer weten over Luxemburg? Kijk op visitluxembourg.com

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >