In samenwerking met Kek Mama

7x Waarom je Familiemaand in Het Rijksmuseum niet mag missen

18.09.2020 07:28

Van vliegtuigen en poppenhuizen tot oude scheepsmodellen en natuurlijk de wereldberoemde Nachtwacht. Het Rijksmuseum zit vol spannende verhalen en er is altijd iets te beleven. In oktober zijn daar tijdens de Familiemaand ook nog eens elke dag gratis activiteiten, met in het weekend toffe mini-events. We zetten wat fijne tips op een rij.

1. Gratis voor kinderen

Het Rijksmuseum is een geweldig gezinsuitje. Want kinderen tot en met 18 jaar krijgen altijd gratis toegang. Fijn, want zo blijft er wat over voor die lekkere taartjes en cappuccino’s in het café.

2. Rijksmuseum routes

Haal de gratis Rijksmuseum-routekaart en volg een van de vier verschillende routes. Zijn jullie bijvoorbeeld dierenliefhebbers? Het museum zit vól dieren die je kunt ontdekken. Of word je liever verrast? Achterop de route-kaarten staan leuke opdrachten, zodat jullie net wat meer zien. Met de Rijksmuseum-App krijg je de routes ook op je telefoon.

3. Speurtocht

Ook zo lekker spannend: een speurtocht langs bekende en verrassende werken uit het Rijksmuseum. Als jullie de opdrachten goed uitvoeren, ontdek je acht spannende geheimen. Wel goed samenwerken. Als het lukt wacht er aan het eind een bijzondere verrassing.

4. Eropuit

Met de Wild Kijken-tas die je ophaalt bij de Informatiebalie is elke route anders. De grappige aanwijzingen in de zak sturen je steeds een andere richting uit. Loop bijvoorbeeld precies één minuut, of ga naar het verste kunstwerk dat je ziet. Nog leuker wordt het met de kijk- en tekenopdrachten. Welke kunstwerken ontdekken jullie?

5. Spannende weekenden

In het weekend zijn er workshops (betaald en onbetaald). Zo kun je achter een ezel kruipen en een portret maken van model Oopjen. Of in de herfstvakantie tijdens de workshop Open Atelier in de Teekenschool vier uur lang een creatie maken. Ook is er elk weekend een speciaal event. Zo komt op 10 oktober kinderboekenschrijver Arend van Dam langs. Hij geeft een voorleesvoorstelling over het kinderboekenweekgeschenk De diamant van Banjarmansin. Deze  diamant is ook te zien is in het museum.

6. Monsters en fantasie

Een hond met een eendensnavel of een leeuw met kippenpootjes. Je kind maakt zelf de meest rare fantasiedieren van de collectie van het Rijksmuseum. In de Picknick van het museum kunnen ze zelf aan de slag. Met potlood en papier komen de mooiste creaties tot stand.

7. Hoeden op, kragen om

Of zie je je kinderen graag als portret in 17de -eeuwse stijl, met hoeden en kragen? Kan ook. Net zoals de bekende Rijks-modellen Marten & Oopjen. Moedig je kinderen aan een mooi zelfportret te tekenen met grappige kleding uit die tijd.

Komen jullie ook? 

De familiemaand vól activiteiten in het Rijksmuseum in Amsterdam is van 1 oktober 2020 tot en met 1 november 2020. Een te gekke gelegenheid om samen van alles te ontdekken in het Rijksmuseum. Bekijk hier de agenda, het programma en alle informatie. Deel je ervaring met het Rijksmuseum via #RijksViews. De Rijksmuseum Familiemaand is connected by KPN.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!