7x tropische uitjes voor kinderen

05.12.2020 13:37
tropische uitjes kinderen kerstvakantie Beeld: Shutterstock

Heb je helemaal niets met temperaturen onder nul, ga dan voor een van deze tropische uitjes. Speciaal voor koukleumen heeft Kidsproof.nl 7 uitjes verzameld waar het lekker warm is.

Blijven drijven

Van de hoogste glijbaan, door de golven duiken en in een band ronddrijven. Bij zwemparadijs Aquafun Sportiom in Den Bosch is het goed toeven met kinderen. Het zwembad is net verbouwd en gaat deze winter weer open, met een nieuw thema.
 

Zeeland in de tropen

Je stapt vanuit het Zeeuwse Kwadendamme zo in een tropische jungle. Tussen de planten van Berkenhof Tropical Zoo wonen kleurrijke papegaaien, bijzondere reptielen en vrolijke aapjes. Spelen doen kinderen hier heerlijk in de Kids Jungle. En vergeet niet de Dino Expo en Fossielenmijn te bezoeken.
 

Tussen de vissen

Vlak over de grens met België kun je zwemmen met maar liefst vijfduizend tropische vissen. In het grote bassin mogen kinderen meedoen met snorkelen voor dummies, zwemmen met zeemeerminnen en helpen om de vissen te voeren.
 

Rondje om de wereld

In Almere Jungle krioelt het van de exotische dieren. Stokstaartjes, landschildpadden, wasberen en meer. Het dierenopvangcentrum is opgedeeld in verschillende werelddelen met elk een ander uiterlijk. Zo is het net of je een rondje om de wereld maakt. Tip: koop een zakje voer en ga zelf de kippen of schildpadden voeren.
 

Lees ook
8x de leukste binnenspeeltuinen voor als het regent >

 

Op de kaart

Met een kaart in de hand dwaal je langs exotische werelden. Via de archeologische opgravingen, wandel je door het grottenstelsel naar de Pinguïn Academy. Onderweg kom je bijzondere dieren tegen, want Avonturia de Vogelkelder in Den Haag heeft een eigen Mini Zoo.
 

Tussen de palmen

In het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo in Zandvoort hangt altijd een zomers temperatuurtje. Met wildwaterbaan, glijbanen en bioscoop vanuit het zwembad, hoeft je kind zich niet te vervelen.
 

Van de glijbaan

Van uitwaaien op het strand naar opwarmen in het bubbelbad. Het subtropische zwembad Ooghduyne in de kustplaats Julianadorp heeft lekker warm water, een stroomversnelling en een 61 meter lange glijbaan. Handig: ook voor peuters is er een speciaal badje.
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.