7x leuke bloemenuitjes met je kind dit voorjaar

06.02.2020 10:11
bloemenuitjes kinderen lente Beeld: Shutterstock

Van tulpen plukken tot het Bloemencorso: dit zijn de leukste bloemenuitjes voor met je kind die je dit voorjaar niet mag missen.

Bollenvelden

Ons land staat er wereldwijd bekend om: de tulpen, hyacinten, krokussen en ander moois dat in het voorjaar uit de grond schiet. Je vindt de bloembollenvelden voornamelijk tussen de duinen en Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout, maar ook in deze andere regio’s.

Stap op de fiets, neem je camera mee en geniet van al die prachtige kleuren. Ook leuk: een ritje langs de bloemen per huifkar.

Wanneer: april/mei
Waar: lees hier waar je de mooiste tulpenvelden kunt vinden

 

De Keukenhof

Oké, je moet het niet erg vinden om tussen allerlei toeristen te lopen, maar dan bevind je je wel in hét bollenwalhalla van Nederland.

In de Keukenhof staan dit jaar namelijk 7 miljoen bloembollen in bloei en je vindt er wel achthonderd verschillende soorten tulpen. Voor kinderen is er een kleurplaat en leuke speurtocht: hoe komt de tulp aan zijn naam en hoe groeit de bloem eigenlijk?

Wanneer: 21 maart t/m 10 mei
Waar: Stationsweg 166a, Lisse

 

Land van Fluwel

Loop in de Dutch Tulip Experience met een audiotour door het bos en kom alles te weten over het ontstaan van de tulp. Tegenwoordig hét symbool van Nederland, maar wist je dat de bloem via Turkije bij ons binnenkwam?

Daarna kan je kind z’n lol op, want Land van Fluwel is één groot speelparadijs. Er is een speeltuin, skelterbaan, uitkijktoren, klimparcours, verstoppertjesbos… nou ja, wat niet?

Wanneer: vanaf 28 maart
Waar: Belkmerweg 65, Sint Maartenszee

 

Lees ook:
Gek op bloemen? Dan moeten deze landen op je bucketlist >

 

Bloemencorso

Met vijftig wagens die versierd zijn met de mooiste bloemen, is het Bloemencorso van de Bollenstreek echt een spektakel. De stoet rijdt op 25 april van Noordwijk naar Haarlem en wordt begeleid door muziekkorpsen. Thema dit jaar: Freedom.

Kun je niet langs de route staan? Een dag later kun je de corsowagens bewonderen in de binnenstad van Haarlem.

Wanneer: 25 april 2020
Waar: zie website voor de route

 

Kindercorso

Voor kinderen is er een week eerder een speciaal Kindercorso in het centrum van Lisse. Kinderen rijden met een versierde fiets, step of skelter mee in een kleurrijke optocht door het bloemendorp. Aan het einde van de route krijgen ze een leuke verrassing. Let op: je kind moet zich voor deelname wel inschrijven bij de VVV.

Wanneer: 18 april 2020
Waar: centrum van Lisse

 

Bloemenmozaïek Weekend

Een andere traditie uit de Bollenstreek, maar minstens zo leuk. Van tienduizenden bloemen worden zo’n veertig mozaïeken gemaakt en die worden in Lisse tentoongesteld. En je kunt ze nog gratis bewonderen ook.

Wanneer: 18 t/m 20 april
Waar: centrum van Lisse

 

Tulpen plukken

Een bosje tulpen cadeau doen aan opa of oma? Wel zo leuk als je die natuurlijk zelf geplukt hebt. Dat kan in de Tulpenpluktuin in Lisse. Je plukt de bloem mét bol, dus je hebt een ander bosje in je hand dan wanneer je tulpen in de winkel koopt.

Wanneer: zaterdag 4 april, van 12.00 tot 16.00
Waar: Dorpsplein in Lisse

 

 

Meer tips voor leuke uitjes? Volg ons op Facebook.