7x Lelystad met kinderen

25.03.2019 16:44
Lelystad uitjes kinderen Beeld: Shutterstock

Veel leuke uitjes en lekker centraal gelegen: een dagje Lelystad met kinderen is zo gek nog niet. Wat je er zoal kunt doen? Hierbij wat inspiratie.

Voor even piloot

Is je kind gek op vliegtuigen en alles dat zweeft? Dan zit je bij Aviodrome, hét luchthavenmuseum van ons land, helemaal goed. Het is een heel kindvriendelijk museum waar je kind alles leert over de vliegwereld. Stap aan boord van een echte Boeing 747 Jumbo Jet en bewonder meer dan honderd andere vliegtuigen. Of neem plaats in de vluchtsimulator en voel je voor even een piloot.
 

Leer alles over water

In Batavialand leer je alles over de verbinding tussen water en land, maar ook over de vroegere ontdekkingsreizen en handel over zee. Een heel leerzaam uitje dus.

Buiten vind je de werf met een replica van het VOC-schip Batavia, binnen worden wisselende tentoonstellingen en presentaties gehouden. Leer bijvoorbeeld hoe je je eigen zeemansknoop maakt, doe mee met oud-Hollandse spelletjes of ga naar de demonstratie kanonschieten (en vergeet je oordopjes niet).
 

Spelen in de natuur

Klimmen, klauteren, geocachen, crossfietsen of de stormbaan afgaan: in het Belevenissenbos van Lelystad kan je kind zich urenlang uitleven. Het noemt zich het meest leerzame speelbos van Nederland en is geschikt voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Je vindt er allerlei speelplekken middenin de natuur en elk onderdeel heeft z’n eigen uitdagingen.
 

Lees ook:
De beste tips en uitjes in Amsterdam >

 

Gooi een strike

Ga je naar Lelystad en komt het met bakken uit de lucht? Niets aan ’t handje, dan ga je gewoon gezellig een potje bowlen. Bowling Lelystad beschikt over vijftien banen en voor kinderen kunnen heel gemakkelijk de bumpers omhoog. Er zijn ook verschillende arrangementen zoals High Tea Bowlen en Puntzak Bowlen (juist, dan krijg je een lekkere zak friet).
 

Word een uitvinder

In de Werkplaats der Ideeën transformeert je kind tot een ware Einstein. Met motortjes, batterijen, plakband, scharen en ander gereedschap worden de mooiste creaties gemaakt. Natuurlijk krijgen de kinderen hulp van een docent. Ook een leuke plek voor kinderfeestjes.
 

Paintballen

Ga er maar aan staan: in Lelystad vind je het grootste paintballterrein van Nederland. De velden bij Balls and Arrows zijn verschillend in opzet en formaat en hebben allerlei fraaie schuilplaatsen. Je kunt er ook Airsoft spelen, waarbij je minder beschermende kleding nodig hebt. Voor kinderen is er een speciale training waarbij ze in twee uur leren hoe ze moeten handboog- en blaaspijpschieten.
 

Zwemmen

Met vijf verschillende zwembaden (waaronder een buiten-waterspeeltuin in de zomer) kun je in sportcentrum De Koploper altijd wel een bad vinden waar je een uurtje kunt zwemmen. Je kunt kiezen uit twee 25-meter baden, recreatiebaden en een Piratenbad voor kinderen – compleet met scheepswrakken, een vuurtoren en waterkanonnen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >