7x fijne rooftopbars met schitterend uitzicht

26.04.2019 12:35
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Zeg nou zelf: een wijntje of fijne lunch smaakt nog nét ff beter met een mooi uitzicht. Daarom hierbij de fraaiste rooftopbars van ons land. Cheers!

Op het Dak – Rotterdam

Toepasselijker kan de naam natuurlijk niet. Hier geniet je op grote hoogte van een ontbijtje, lunch of lekkere kop koffie op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal. Naast het terras bevindt zich een oase van rust: een fijne, groene tuin waarvan de oogst op je bord ligt.

REM Eiland – Amsterdam

Een bar, restaurant, studio en dakterras in één. Die laatste bevindt zich natuurlijk bovenop het gebouw en is alleen per trap te bereiken. In de zomermaanden geniet je hier niet alleen van een borrel, maar ook van het schitterende uitzicht op onze hoofdstad.

 

Eiffelgebouw – Maastricht

Vers van de pers, want de rooftopbar op het dak van The Student Hotel is deze maand geopend. Daarmee is het de eerst rooftopbar van Maastricht. Je sluit je dag er prima af met een mooi uitzicht over de stad. 

 

Lees ook:
Cheers: dit zijn de leukste gin tonic bars >

 

De Dakkas – Haarlem

Soep, salades, gezonde broodjes, bitterballen of gewoon een goed glas wijn: het maakt niet uit wat je bestelt, bij De Dakkas zit je altijd goed. Het heeft een dakterras van dertig vierkante meter middenin de binnenstad van Haarlem. Oh, en waar die fraaie naam vandaan komt? Het paviljoen is van glas: een kas op een dak – Dakkas, dus.

 

Bink – Den Haag

In 50’s-Stijl dineren, met uitzicht op de skyline van Den Haag? Reserveer dan een tafeltje bij rooftop-restaurant Bink. Borrelen doe je aan een twintig meter lange eilandbar.

Floor 17 – Amsterdam

Pure ingrediënten, liefst biologisch, die worden geserveerd op 85 meter hoogte: welkom bij Floor 17 in Amsterdam. Op het dak van het Ramada Apollo Amsterdam Centre is het niet alleen heerlijk dineren, maar geniet je ook in de relaxfauteuils op het terras van de avondzon.

 

Dak 5 – Arnhem

Strandstoelen, loungebedden, BBQ en goede muziek: wie naar Dak 5 gaat, kan heerlijk relaxen met de beentjes omhoog. Je hebt amper door dat je in hartje Arnhem bent – maar kijk naar beneden of naar de horizon, en je weet weer waar je bent. Je kunt hier trouwens ook terecht voor allerlei leuke activiteiten, zoals voorstellingen, workshops en lezingen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >