7x de leukste uitjes als je met kinderen in Nijmegen bent

03.01.2019 12:43
uitjes-nijmegen-kinderen

Van Rotterdam en Haarlem tot Groningen: wij zetten geregeld de leukste uitjes in een Nederlandse stad voor je op een rij. Deze keer is Nijmegen aan de beurt.

Bounz

Met tientallen aaneengeschakelde trampolines, een tumblingbaan en schuine wanden die gemaakt zijn van trampolines, beleeft je kind hier urenlang springplezier. Ook in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Deventer Eindhoven, Enschede en Assen.

 

ArcheoLab in Museum Het Valkhof

Dit is een restauratiewerkplaats voor kinderen vanaf 4 jaar. Ze kunnen bruggen bouwen, maar ook een complete Romeinse stad in elkaar toveren.

 

Kinderboerderij De Goffert

Er worden regelmatig knutselmiddagen georganiseerd, je kunt er een kinderfeestje geven, lekkere ijsjes eten en bovenal: heel veel dieren zien. Er zijn schapen, pauwen, varkens, konijnen, kippen, eenden, paarden en ga zo maar door. O, en er zijn geinige speeltoestellen. 
 

Lees ook
17x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Kronerburgerpark

Dit wordt door veel mensen het mooiste park in de binnenstad van Nijmegen genoemd. Niet zo gek ook, want door de de kruittoren, de wijde met dieren en enorme vijver is er elk seizoen wel wat moois te zien. Sla bij mooi weer je picknickkleed uit, doe wat spelletjes of ga naar de speeltuin.

 

Kids Escape

De excentrieke professor Schnitzel zit vol wijze raad, er is alleen één probleem: hij is plotseling verdwenen, en nu dreigt zijn grootste uitvinding verloren te gaan. Je snapt: op zoek naar zijn geheime laboratorium, ontrafelen kinderen het mysterie.

 

MuZIEum

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? In het muZIEum leer je het en merk je dat dingen die voor je kind zo gewoon zijn (horen, voelen, zien, proeven en ruiken) ineens heel anders worden ervaren.

 

Honigcomplex

Het Honigcomplex is een leegstaande fabriek waar nu allerlei bedrijven en en horecagelegenheden te vinden zijn. Een bakkie doen bij First Things First? Of lunchen bij De Meesterproef? Hier kan het. Ook kinderen amuseren zich hier prima met onder andere een klauterparadijs en binnenspeeltuin.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >