tips-uitjes-haarlem-met-kinderen

Je kunt er op de fijnste plekken lunchen, het is drie keer rollen naar het strand en er wordt elk jaar een 'kindermaand' georganiseerd: Haarlem is een feest voor jong en oud. En als je er dan toch bent, neem meteen onderstaande tips mee.

Meneer Paprika

More content below the advertising

In dit café kun je heerlijk ontbijten en lunchen (vooral de taartjes moet je proeven). Alles is vers, huisgemaakt en zoveel mogelijk biologisch. Centraal staat een meterslange Thomas de Trein-tafel. Verder: veel Duplo, Kapla, blokken, boeken, strips en tekenspullen. Buiten is de kinderboerderij, het park en een Natuurspeeltuin.

 

Kweekcafé

Een heerlijke plek om even bij te komen, want kinderen kunnen in de grote speelhoek alle kanten op. Op de kaart vind je goede boterhammen, koffie, maar ook drinkbekers met sap voor kinderen. Buiten is een park, kinderboerderij en Natuurspeeltuin de Paddenpoel, die ook zeker de moeite waard is. Bron foto: Haarlemcityblog.nl

 

Natuurspeeltuin de Paddenpoel

Want van houten speeltoestellen tot hutten: alles op dit terrein komt uit de natuur. Neem wel een set droge kleding mee, want door de waterpomp- en gang kunnen kinderen lekker vies worden. Ook fijn: een deel van de Natuurspeeltuin is geschikt voor mindervalide kinderen. Bron foto: Haarlemcityblog.nl

 

Lees ook
Deze strandtenten zijn het hele jaar open >

 

Mini dierentuin Artisklas

De kleinste dierentuin van Nederland, maar daarom zeker niet de minste. Artisklas is in 1964 begonnen in de schuur van een toenmalig medewerker van Artis om kinderen uit de buurt iets te leren over dieren. Inmiddels heb je er binnenverblijven met verschillende soorten reptielen en een buitenterrein voor grotere dieren. Ook nog wat bijleren? In de lesruimte vertellen enthousiaste vrijwilligers alles over de aanwezige diersoorten.

 

Strand van Bloemendaal en Zandvoort

Rond Haarlem vind je een kilometer lange kustlijn waar je U tegen zegt: heerlijk om 's winters een wandeling te maken en 's zomers je handdoek uit te slaan. Of te genieten in een van de vele strandtenten - San Blas (foto) in Bloemendaal en Tijn Akersloot in Zandvoort zijn bijvoorbeeld het hele jaar open.

 

Teylers Museum

Dit is het oudste kunst-, natuurhistorie- en wetenschapsmuseum van Nederland. En ook erg leuk met kinderen. Zo organiseert Teylers wekelijks verschillende familieworkshops en speurtochten. Voor de jongste bezoekers is er het online prentenboek 'Beer is los'. Op een speelse manier kun je via dit digitale boek het bezoek aan Teylers Museum samen voorbereiden. 

 

Oktober Kindermaand

 Een maand vol met leuke kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur, natuur, sport en spel. Benieuwd? Hier vind je alle activiteiten.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >