7x de leukste paasuitjes in Drenthe

01.04.2024 14:31
uitjes-pasen

Pasen staat weer voor de deur. Je kinderen zijn op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag vrij van school. Zo’n lang weekend is natuurlijk het perfecte moment om een leuk paasuitje in te plannen. Woon je in Drenthe? Dan zijn dit de leukste dingen die je kunt doen in jouw omgeving.

1. Paasmarkt Orvelte

Vier Pasen tussen de pasgeboren lammetjes en bloeiende boomgaarden in Orvelte. Hier zijn maar liefst vijftig leuke kraampjes te vinden. In de stad zelf is ook van alles te doen. Alle winkels, attracties, restaurants en cafés zijn tijdens Pasen namelijk ook gewoon open.

2. Eieren zoeken in het Dwingelderveld

Tussen 10.30 en 14.30 uur ga je tijdens deze leuke paastocht uitvogelen van wie het ei is. Met één kaartje kun je met het hele gezin zoeken.

3. Autopuzzeltocht

Ook in Drenthe is een autopuzzeltocht te vinden. Volg de Drentse Esdorpen route van 64 kilometer lang, waarbij je langs de highligths van Drente komt. Om naar de volgende bestemming te komen moet je raadsels en puzzels oplossen, wat de route extra leuk maakt. Je begint de route in Gees en komt langs Orvelte, het Nationaal Park Dwingelerveld en een aantal prachtige typisch Drentse plekjes, Ook kom je in ‘het dorp van Shakespeare’.

Lees ook: 7x de leukste paasuitjes in Friesland

4. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Wil je lekker een dagje dierentuin? Breng dan een bezoekje aan WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Maak kennis met dieren uit verschillende werelddelen. Stap in het koude Nortica, de tropische jungle in Jungola, of bezoek het droge, Afrikaanse Serenga.

5. Plopsa indoor Coevorden

Ontmoet helden als K3, Bumba, Kabouter Plop, Piet Piraat en Mega Mindy in Plopsa indoor Coevorden. Draai rondjes in de Anubis, vaar mee in De Bootjes, vlieg mee in de K3-zweefmolen of wees een echte Piet Piraat in De scheve schuit. Voor ieder iets leuks.

Lees ook: Linnaeushof, de grootste speeltuin van heel Europa

6. Schaapskooi Ballooërveld

De kudde Drentse heideschapen op het Balloërveld is de grootste kudde van heel Drenthe. Aai deze schaapjes in Schaapskooi Ballooërveld en kom erachter hoe wol gemaakt wordt.

7. Het Asserbos

Pasen vieren met een rustige wandeling, dat kan in het Asserbos. Dit ligt net aan de rand van het centrum van Assen. Dit is één van de oudste bossen van Nederland en wel honderd hectare groot, dus aan wandelruimte geen tekort. Hier kun je heerlijk wandelen en kan je kind stokken verzamelen, maar niet alleen dat, er is nog veel meer te doen. Je vindt er de ‘Oude vijver’, die al bijna 200 jaar bestaat en de ‘Nieuwe vijver’ uit 1895. Voor de kinderen is er van alles te doen. Er is een speelweide, een openluchttheater, een hertenkamp en een kinderboerderij genaamd Kinderboerderij De Hofstede. Kortom, een bos met van alles wat.

Bron: DagjeWeg.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.