In samenwerking met Kek Mama

6x het ultieme safarigevoel in Beekse Bergen

09.07.2018 10:07
beekse bergen

Jullie kunnen een dagje gaan of er een paar nachten aan vastplakken. Met je gezin naar Beekse Bergen gaan betekent hoe dan ook dat jullie het ultieme safarigevoel gaan meemaken – gewoon in Brabant.

1. Maak een boottocht

Ringstaartmaki’s die heerlijk aan de waterkant aan het relaxen zijn in de zon of elkaar achterna zitten en van tak naar tak slingeren en grazende neushoorns: tijdens een bootsafari kom je haast ogen tekort. Gelukkig maar dat er een ervaren ranger aan boord is die jullie op al het moois onderweg zal wijzen, zodat er niets gemist wordt – zoals die kudde drinkende neushoorns. De bootsafari duurt een half uur en zorgt gegarandeerd voor talloze ‘kijk daar eens!’-momentjes.

 

2. Waag je aan de autosafari

Beleef de Afrikaanse dierenpracht en uitgestrekte savanne gewoon vanuit je eigen auto met de autosafari. Een unieke ervaring, want nóg dichter bij de wilde dieren komen is haast niet mogelijk. Jullie bepalen jullie eigen tempo – fijn voor als de jongste maar geen genoeg kan krijgen van de zebra’s. Er zijn giraffen, dromedarissen en zwarte paardantilopen. Maar pas op: het kán even spannend worden, als jullie de jachtluipaarden in het vizier krijgen (en zij jullie).

3. Loop door de Edge of Africa

Gloedjenieuw want pas net geopend: ‘Edge of Africa’. Dit doorloopgebied geeft jullie de kans om gewoon tussen de tussen de pinguïns en ringstaartmaki’s te wandelen. Op jullie dooie gemakje, zodat jullie alles goed kunnen bekijken. De ringstaartmaki’s zijn vliegensvlug en verplaatsen zich via touwen door het gebied. Elke dag zijn er voederpresentaties zodat jullie kunnen zien wie nu echt de gulzigste van het stel is…

 

4. Overnacht in een safaritent

Niet genoeg aan een dagtripje? Blijf dan overnachten op het Safari Resort. Dat wordt nog lastig kiezen: jullie kunnen slapen in een boomhut met adembenemend uitzicht over Bahari Beach en de zeehonden of overnachten in een heerlijk luxe lodge met alles erop en eraan. Maar voor de échte safari-ervaring kiezen jullie voor een avontuurlijk verblijf in een safaritent. Direct aan de savanne, omringd door bomen en afgeschermde wilde dieren. Hoe puur wil je het hebben?

 

5. Word wakker van leeuwengebrul

Wrrrroaaaar! Na een goede nachtrust in een lodge zullen de kinderen hun oren niet geloven. Ze worden gewekt door het gebrul van een leeuw. Snel rennen ze het terras van jullie lodge op, dat direct uitzicht biedt op de leeuwenvlakte. Uniek, dichtbij en onvergetelijk.

 

6. Neem een plons bij Speelland

De kleine rangers kunnen vast wat verkoeling gebruiken na een dag vol safari-avontuur. Aan de zwemplas bij Speelland is het heerlijk relaxen na het dieren spotten. Even lekker liggen op het strand, een plons nemen in het water en samen een ijsje eten. Hebben de kinderen toch nog energie? Dan kunnen ze zich uitleven op de stormbaan of het avontureneiland.