6x dit moet je met je kinderen doen in Menorca

11.02.2020 14:47
menorca vakantie kinderen

Twee uur vliegen en je bent in een paradijs. Kek Mama’s Mariëtte ging een week naar Menorca met man Erik, zoon Casper (4) en dochter Nora (2).

Eten

In de haven
Op loopafstand van het resort vind je de haven van Cala’n Bosch met talloze restaurantjes. Casper en Nora speelden heerlijk op de boulevard en vermaakten zich met het kijken naar de boten.
Passatge Portixol, Cap d’Artrutx

Stranden

Cala Turqueta
Klein en fijn. Het strandje doet z’n naam eer aan, de zee is echt turquoise. Op de rotsen rondom het strand lopen geitjes, tot grote vreugde van de kinderen. Wel belangrijk om te weten: vanaf de parkeerplaats is het meer dan een kilometer lopen naar het strand. Wij gebruikten de dubbele buggy voor de kinderen en dat is goed te doen, al moet je hem op de terugweg omhoogduwen. Op het strand zelf zijn geen voorzieningen, maar bij het tentje op de parkeerplaats kun je een koelbox huren.
 

Cala Mitjana
Zacht zand, helderblauwe zee en uitzicht op een enkele zeilboot in de verte. Voor het echte bountygevoel.
 

Cala’n Bosch
Dit strand is wat groter en ligt vlak bij het dorpje. Je kunt er een ligbed huren en er is een restaurant. Je hebt hier iets minder dat bountygevoel, maar daar staat tegenover dat je bijvoorbeeld wel een waterfiets kunt huren (voorzien van een glijbaan, echt een feest).

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je tips + de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Doen

Boottochtje maken
De zee rondom Menorca is prachtig blauw en de baaien en kliffen zijn ook heel mooi om te bekijken vanaf het water. In diverse havens kun je inschepen voor een boottocht van een halve of een hele dag, vaak met stop om ergens te zwemmen.

Schildpadden bekijken
In het Parque Natural des s’Albufera des Grau zie je allerlei vogelsoorten en er leven landschildpadden. Je kunt er fijn wandelen, er is ook een korte tocht uitgestippeld van dertig minuten.
 

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Nog meer reisverslagen? Volg ons op Facebook.