6x de mooiste stedentrips en gezinsvakanties in het paasweekend

20.02.2018 16:16
stedentrips-gezinsvakanties-paasweekend

Het lijkt misschien nog ver weg, maar Goede Vrijdag en Pasen komen er echt aan: het perfecte excuus om een lang weekend of korte vakantie op te nemen. Wil jij weg tussen 30 maart en 1 april? Skyscanner zocht de beste stedentrips en gezinsvakanties uit.

Stedentrips

Birmingham – Engeland. Ideaal als je geen uren wilt reizen. Met de Victoriaanse panden in het historische centrum, een state-of-the-art bibliotheek en gigantische shoppingcentra is hier genoeg te doen. Of ga naar het Cadbury World Museum (in Bournville, op 6,5 kilometer ten zuiden van Birmingham) en ontdek meer over de geschiedenis van cacao, over de werking van chocolademachines en proef van de samples.

 

Pisa – Italië. Ben je op zoek naar een goedkope vlucht tijdens Pasen? Pisa is één van de leukste reisbestemmingen van Toscane. Naast de scheve toren-selfie valt er nog veel meer te ontdekken in de stad: loop langs de oevers van de rivier de Arno, struin met een ijsje over het Piazza dei Miracoli en ontdek hippe winkels en knusse cafés in het historische centrum.

 

Cluj-Napoca – Roemenië. Vergeet de hoofdstad Boekarest: Cluj-Napoca heeft het ook allemaal. Van een te gek nachtleven (als de kinderen bij de oppas zijn) en vele theaters tot musea en verschillende evenementen – al is alleen een wandeling door het centrum ook al de moeite waard.

 

Lees ook
Voor deze vakantiebestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in de auto >

 

Gezinsvakanties

Antwerpen – België. Pak de trein of auto en ga de grens over voor een paar dagen Antwerpen. Geniet van een culturele stedentrip, verblijf in een huisje net buiten de stad of bezoek met je kinderen ZOO Antwerpen, de oudste dierentuin van België. Hier vind je onder meer de nieuwe Savanne voor de Kaapse buffels, 250 nieuwe vogels en het indrukwekkende rifaquarium.

 

Het Ruhrgebied – Duitsland. Net over de grens en genoeg te zien voor een weekend ertussenuit. Ga bijvoorbeeld met je kinderen de natuur in en bezoek het Geopark Ruhr, een 400 miljoen jaar oud park met diepe grotten en tropische moerassen waar je prachtig kunt wandelen. Zin om te fietsen? Fiets dan (een stukje van) de Ruhr Valley Cycle Route, die je vanaf Winterberg via bossen en weilanden tot aan de binnenhaven van Duisburg meeneemt.

 

De Loire – Frankrijk. Leuk voor een mini-road trip. Pak de auto en tour samen langs de oevers van de Loire, de streek in Frankrijk waar veel kunstenaars en beroemde schrijvers zich lieten inspireren door het landschap. Of rijd langs het plaatsje Blois en bezoek met je gezin het kasteel van Blois (waar Koning Lodewijk XII graag verbleef) en ontdek Tours, dat ooit de hoofdstad van Koninkrijk Frankrijk was. Na Amboise en Angers mogen jullie ook Nantes niet missen: hier kunnen je kinderen en ritje maken met een levensechte machine in de vorm van een olifant.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >