6x de leukste uitjes in Overijssel met kinderen

16.11.2017 10:43
uitjes-kinderen-overijssel

Van leerzame musea tot leuke tentoonstellingen: Overijssel heeft het. Bekijk deze 6 uitjes en je hebt gelijk zin om te gaan.

Oyfo – Hengelo

‘Verboden af te blijven’ is in het Techniekmuseum het motto. Hier gaan werkelijk alles over techniek: van ouderwetse uitvindingen tot slimme alternatieven voor de toekomst.

 

Varen door Giethoorn

Zeg je varen, dan zeg je Giethoorn. Hier drijf je tussen de mooiste natuur, verken je het pittoreske dorp en de omgeving vanaf het water en tussendoor meer je aan bij een lekkere eettent. In alle hoeken van Giethoorn vind je bedrijven waar je verschillende soorten boten kunt huren: van een kano, fluisterboot en sloep tot een traditionele punter of waterfiets. Kleed je goed aan en het is prima te doen op het water.

 

Dierenpark Taman Indonesia – Kallenkote

Een vlucht boeken om het enorme aantal soorten vogels in Indonesië te kunnen spotten is misschien wat overdreven, maar exotisch dierenpark Taman Indonesia is een goede ’tweede keus’. Je vindt er namelijk een verzameling van ruim 50 verschillende soorten vogels en kleine Aziatische zoogdieren.

 

Lees ook
6x de leukste uitjes in Groningen met kinderen >

 

Bengeltjes Speeldorp – Hengelo

Wat vroeger een machinefabriek was, is nu omgetoverd tot speeldorp Bengeltjes: zoals ze zelf zeggen ‘de grootste indoor-speeltuin van Nederland’. Met verschillende apenkooien, enorme glijbanen en slingertouwen.

 

De Speelpool – Deventer

In winterspeeltuin ‘De Speelpool‘ in Deventer kan je kind helemaal losgaan op de kabelbaan, sneeuwspeelplaats, skelterbaan, schaatsbaan en een geweldige klimrots met glijbanen.

 

Wilminktheater – Enschede

Helemaal opgaan in fantasie? Hier kan het. Met -tig verschillende kindervoorstellingen als Meneertje Meer, Twinkel, twinkel, kleine ster en Hoor de wind waait zit er zeker wat leuks bij.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >