6x de leukste tips tijdens je zonvakantie op de Canarische Eilanden

23.04.2019 20:57
tips-vakantie-canarische-eilanden

Lopen over vulkanen, vliegen over stranden en naar de sterren kijken boven de wolken: deze en andere avonturen staan je te wachten tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden, en Skyscanner weet waar.

Wandelen door een oerbos in nationaal park Garajonay op La Gomera

Midden op het eiland La Gomera ligt een prachtig natuurgebied, waar unieke oerbossen behouden zijn gebleven. In nationaal park Garajonay is een uitgebreid wandelnetwerk aangelegd. De paden brengen je terug naar een ver verleden: zo’n 20 miljoen jaar geleden, toen deze dichtbegroeide bossen zijn ontstaan. Trek een hele dag uit voor je wandeling door de natuur op La Gomera om volop te kunnen genieten van de bomen, bloemen en bergtoppen.

 

Een WK bijwonen op Fuerteventura

Elk jaar komen de beste kite- en windsurfers ter wereld bij elkaar op Fuerteventura voor hun eigen wereldkampioenschap. Zelfs als je geen idee hebt hoe je een zeil moet hijsen en over de golven moet springen, mag je dit evenement echt niet missen. Al was het alleen maar om te genieten van het kleurrijke schouwspel en de goede muziek die tijdens het WK voortdurend te horen is op de stranden van Fuerteventura. En misschien word je wel zo enthousiast dat je besluit om zelf een paar lessen te nemen.

 

Naar de sterren kijken in sterrenwacht Roque de los Muchachos op La Palma

De weg naar deze sterrenwacht is met zijn steile en bochtige wegen niet eenvoudig. Toch is de rit echt de moeite waard. De sterrenwacht bevindt zich op een hoogte van 2.396 meter boven de zeespiegel, net boven het wolkendek. Zo heeft het observatorium geen last van lichtvervuiling van de nabijgelegen steden. Dit is de beste plek op de Canarische Eilanden om de zon te zien ondergaan en de sterren te zien fonkelen.

 

Wandelen op een vulkaan op La Palma

Het eiland La Palma is uit de Atlantische Oceaan verrezen bij de uitbarsting van een vulkaan onder het wateroppervlak. Nu, twee miljoen jaar later, trekt de vulkaan nog steeds veel toeristen. De populairste wandelroute van La Palma is dan ook de vulkaanroute over de vulkanengroep Cumbra Vieja, die wereldwijd bekend staat om zijn buitenaardse landschappen.

 

Fietsen op La Graciosa

Na een half uur varen met de veerboot van Lanzarote kom je aan bij het leuke zusje van dat eiland: het eiland La Graciosa. Dit eiland is klein genoeg om het fietsend of zelfs lopend te verkennen. Vergeet niet langs te gaan bij het afgelegen strand Playa de las Conchas aan de noordkant van het eiland. Het goudgele zand vormt een prachtig contrast met het azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan en de ruige vulkanische rotsen. 

 

Vliegen boven de rotspartijen van Tenerife

Een helikoptervlucht is de duurste maar ook de meest onvergetelijke manier om te zien hoe mooi Tenerife is. Vanuit de lucht zie je pas goed hoe indrukwekkend de rotsen van Los Gigantes zijn, hoeveel mooie stranden hier aan de Atlantische Oceaan liggen en hoe groen de hellingen van de berg Anaga en nationaal park Teide zijn. Een van de goedkoopste keuzes is een vlucht van 30 kilometer over de stranden aan de zuidkust.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >