In samenwerking met Kek Mama

6x de leukste attracties in pretpark Phantasialand

25.04.2017 15:00

Spannende achtbanen met loopings, zweefmolens en waterbanen: je denkt er misschien niet zo snel aan bij een dagje pretpark, maar pretpark Phantasialand in het Duitse Brühl is geweldig leuk om met kinderen naartoe te gaan. Extra pluspunt: het is vanaf de grens niet eens zover rijden.

Is je kind normaal gesproken snel ergens op uitgekeken, dan zit je goed in pretpark Phantasialand. Het attractiepark heeft veertig verschillende attracties en shows, verspreid over zes themagebieden: Fantasy, Berlin, Deep in Africa, China Town, Mexico, Mystery – en in die laatste vind je de gloednieuwe themawereld Klugheim. Er zijn twee nieuwe achtbanen en voor kleine kinderen is er ook van alles te doen: ze kunnen gratis geschminkt worden en er zijn gratis optredende ballonartiesten. Helemaal leuk: als jij of je kind jarig is en je komt op de dag zelf, krijgen jullie het toegangskaartje cadeau.

Om je een idee te geven van wat er allemaal te doen is in Phantasialand, selecteerden wij de leukste attracties.

 

1. Taron

Avontuurlijke kinderen kunnen hun lol niet op in Taron, de nieuwste aanwinst van Phantasialand. Je wordt door een katapult gelanceerd, maakt vliegensvlugge bochten en raast vervolgens door tunnels, langs rotswanden en over de daken van houten huizen. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat Taron de snelste en langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld is.
Minimale lengte: 1,30 meter. Kinderen tussen de 1,30 en 1,40 meter moeten tijdens de rit worden begeleid door een volwassene.

 

2. Raik

Ook Raik is een gloednieuwe familie-boomerang-achtbaan. Ja, boomerang betekent inderdaad dat je eerst vooruit en dan achteruit gaat. Geschikt voor kinderen vanaf één meter, dus ideale achtbaan voor jou en je gezin.

 

3. Chiapas

Zes minuten duurt een ritje in wildwaterbaan Chiapas. Je neemt tot drie keer toe een duikvlucht naar beneden en vaart langs watervallen, kloven en exotische planten. Door de geweldige aankleding lijkt of je net echt in Mexico aan het raften bent.
Minimale lengte: 1,20 meter. Kinderen tussen de 1,20 en 1,30 meter moeten tijdens de rit worden begeleid door een volwassene.

 

4. Maus au Chocolat

Ha, dat is leuk: in deze attractie mag je muizen met een slagroomspuit belagen. Is ook nodig, want in deze attractie – die zich afspeelt in een taartenfabriek in themawereld Berlin – lopen muizen rond. Zet vooraf een speciale bril op en het lijkt net echt.
Minimale lengte: 90 centimeter. Kinderen tussen 90 centimeter en 1,20 meter moeten tijdens de rit worden begeleid door een volwassene.

 

5. Black Mamba

Als je kind een sterke maag heeft, dan is dit een superspannende achtbaan met loopings en kurkentrekkers. Leuk om te weten: dit is een inverted achtbaan. Dat betekent dat je eronder ‘hangt’ en je benen vrij kunt bewegen. Wie durft?
Voor kinderen vanaf 10 jaar, lengte tussen minimaal 1,40 en maximaal 1,95 meter.

 

6. Wellenflug

Tip: een ritje in deze zweefmolen. Tijdens de vlucht heb je prachtig uitzicht over themawereld Berlin en spuiten de waterfonteinen steeds een stukje hoger. Doe je ogen dicht en lijkt net alsof je vliegt.
Minimale lengte: 1 meter. Kinderen tot 1,20 meter moeten tijdens de rit worden begeleid door een volwassene.