In samenwerking met Kek Mama

5x uitjes voor stoere kinderen

06.09.2014 19:57

Waterjumpen vanaf een metershoge schans, racen op een kartbaan en vliegen in een levensechte simulator: deze stoere uitjes zijn geweldig leuk voor kinderen. En een goede voeding is natuurlijk de basis voor zo’n actieve dag.

1. Waterjumpen

Dat wordt leuk: waterjumpen bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam in Zeeland. Op deze schans – 8 meter hoog, 25 meter lang en 5 meter breed – kun je op spectaculaire wijze een duik nemen in het Grevelingenmeer. Ga op een matje, een band of gezellig met een hele groep als treintje naar beneden. Voor wie eerst even wil oefenen is er ook een kleinere schans van 4 meter hoog. De waterjump is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar met een zwemdiploma.

Kijk voor meer informatie en tarieven op brouwersdam.nl

 

2. Lekker hoog

Als je kind van klimmen en klauteren houdt, moet je echt naar klimpark Fun Forest toe. Hier kun je op grote hoogte klimmen en diverse parcoursen afleggen, onder begeleiding van een volwassene. En dan is er ook nog een speciaal kinderparcours waar grotere kinderen zelfstandig mogen klimmen. Geschikt voor alle leeftijden, dus. Voor je het parcours op gaat, krijg je een veiligheidsinstructie en een klimset met veiligheidsgordel en helm.

Kijk voor meer informatie op funforest.nl

 

3. Snelheidsduivels

Lekker karten à la Max Verstappen kan bij Race Planet. Kinderen vanaf 8 jaar (en minimaal 1,35 meter lang) mogen op gezette tijden zelfstandig rondjes over de kartbaan rijden. Kinderen die het nog iets te spannend vinden om zelf te rijden of nog te klein zijn, kunnen mee met een instructeur in een speciale duo-kart.

Kijk voor meer informatie op raceplanet.nl

 

4. Dappere piloten

Historische en moderne vliegtuigen wisselen elkaar af in Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Wat heet: er zijn zelfs meer dan honderd verschillende vliegmachines. Hartstikke leuk dus, om een rondleiding te krijgen en alles van dichtbij te bekijken. De kinderen kunnen er ook een piloten- en stewardessenopleiding volgen, in een vluchtsimulator vliegen en een trapvliegtuig besturen. In het gloednieuwe 4D-theater bekijk je spannende, avontuurlijke vliegtuigfilms.

Kijk voor meer informatie op aviodrome.nl

 

5. Nieuwe trucs

Hou je van stoer BMX-en of mountainbiken? In Utrecht vind je Bikepark, dé hotspot voor iedereen die maar een beetje van BMX houdt. Je kunt hier stunten op een speciale BMX-fiets en jumps maken op het speciale parcours.

Kijk voor meer informatie op wvhetstadion.nl/bikepark-utrecht

Film en win

Heeft jouw kind onlangs ook een stoere activiteit gedaan? Upload nu een filmpje op campina.nl/actievedag en maak kans op je eigen GoPro.

 

De basis voor een actieve dag

Groeien, sporten, school, maar ook stoere buitenactiviteiten vragen veel energie van kinderen en hun ouders. Voor een gezond en actief leven zijn een gevarieerde voeding en leefstijl belangrijk. Elke dag een variatie aan voedingsmiddelen zoals groente, fruit, graanproducten, vlees en zuivel, levert alle benodigde voedingsstoffen. Maar wist je dat bijna 1 op de 3 schoolgaande kinderen in Nederland een tekort heeft aan vitamine D* en 10% te weinig ijzer binnenkrijgt**? Ook 35% van de vrouwen tussen de 19 en 50 jaar heeft een groot risico op ijzertekort***.

Daarom is er nu Campina ‘Actieve dag’ voor het hele gezin, dat is halfvolle melkdrank verrijkt met éxtra vitamine D en ijzer. Eén glas Campina Actieve dag (200ml) levert 80% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D en 17% van de dagelijkse ijzerbehoefte. 

Kijk voor meer info op www.campina.nl/actievedag.

*Bron: Erasmus Medisch Centrum. ** Bron: Voedingscentrum. ***Bron: Gezondheidsraad.