5x tips voor een leuk dagje Zeeland

01.05.2019 19:53
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Zin om met het hele gezin naar de Zeeuwse kust te gaan? Check dan dit lijstje en zie wat je – naast het strand – allemaal in Zeeland kunt doen.

Middelburg

In de hoofdstad van Zeeland kun je je prima een dag vermaken. Beklim bijvoorbeeld de Lange Jan, die hoog boven de stad uittorent, en huur een kano – of laat je relaxed varen in een rondvaartboot – en verken Middelburg vanaf het water. Voor kinderen is pretpark Mini Mundi een aanrader, met achtbaan en indoor speeltuin.

 

Vuurtoren 

Eén van de mooiste plekken aan de Zeeuwse kust: de vuurtoren Noorderhoofd in Westkapelle. Vanaf die plek heb je een schitterend uitzicht over zee. Vlieger, picknickmand en schepjes mee en de dag is geslaagd.

 

Zeeuwse bolus

Om deze lekkernij kan je in Zeeland natuurlijk niet heen. Bakker Boer, met verschillende vestigingen in Zeeland, is naar eigen zeggen specialist in het bakken van de Zeeuwse Bolus. Wist je dat er ook varianten op bestaan? Zo is er het bolus cakeje, de bolus eierkoek en kun je ook de bolusstengel proberen. Afijn: om je vingers bij af te likken.

 

Lees ook:
5x kindvriendelijke campings aan de Nederlandse kust >

 

Stranden

Zeeland telt zo’n 650 kilometer aan kustlijn, dus genoeg keuze voor een heerlijke dag aan het strand. De stranden van Oostkapelle behoren tot de schoonste stranden van de provincie en zoek je een breed en vooral rustig strand, dan strijk je neer bij Vrouwenpolder.

Vergeet ook niet het strand bij Domburg en natuurlijk Zoutelande, het dorp dat bekend is geworden van de gelijknamige hit van BLOF. Dit strand wordt ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd vanwege de fijne, beschutte ligging.

Extra fijn aan Zeeland: de provincie scoort hoog als het gaat om het aantal zonne-uren per jaar. Dus wat let je, inpakken die handdoeken, strandbal en zonnebrand en relaxen maar. Eten en drinken hoef je niet per se zelf mee te sjouwen, want Zeeland heeft genoeg kindvriendelijke strandtenten voor een lunch of snack.

 

Neeltje Jans

Wie Zeeland zegt, zegt De Deltawerken. In Deltapark Neeltje Jans leer je alles over het systeem van dammen en waterkeringen, dat ons land moet beschermen tegen hoog water van zee. Bezoek de stormvloedkering van binnen en ervaar in de Delta Experience in 4D hoe verwoestend de kracht van water kan zijn – zoals de burgers tijdens de Watersnoodramp in 1953.

Verder is er nog veel meer te beleven in het park. Zo zijn er shows van zeeleeuwen en -honden, sta je in het grootste aquarium van Zeeland oog in oog met de grootste haaien en ’s zomers ga je van een enorme waterglijbaan.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >