5x slimme tips als je van plan bent een all-inclusive vakantie te boeken

07.03.2018 09:52
tips-boeken-all-inclusive-vakantie

Als je ergens goed kan bijtanken, dan is het wel met een cocktail aan het zwembad terwijl je kinderen de hele dag hun ding kunnen doen. Maar hoe weet je of je de beste deal hebt? Reiszoekmachine Skyscanner geeft tips.

Waar ligt het resort?

Wil je vertoeven in de bewoonde wereld zodat jullie er ook nog op uit kunnen gaan? Check dan van te voren goed waar het resort ligt en kijk hierbij ook of het veilig genoeg is om als toerist je hotel te verlaten. Vooral in het Caraïbisch gebied kan dit niet altijd verstandig zijn – toch jammer als je ook de rest van het land graag had willen verkennen. Ook een goeie tip: neem voordat je boekt een kijkje op de kaart. Want ligt het resort echt zo dicht bij het strand als wordt beloofd?

 

Reviews en foto’s

Wellicht overbodig, maar reviews lezen en foto’s kritisch bekijken kan helpen om een goed beeld van het resort te krijgen: zijn de beelden gedateerd of is er Photoshop aan te pas gekomen, dan betekent dat vaak niet veel goeds. Op Tripadvisor kun je de ervaringen van andere gasten vergelijken en op basis daarvan bepalen of het resort de moeite waard is. Je komt hier nuttige info tegen over de grootte van de kamers, de kwaliteit van het eten en of je in het hele hotel WiFi kunt ontvangen.

 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

 

Wat zijn de faciliteiten op het resort?

Zeker als het resort op een afgelegen plek ligt en je met kinderen bent, kan het handig zijn om te kijken welke faciliteiten je binnen handbereik hebt. Is er bijvoorbeeld een zwembad aanwezig, is er een supermarkt in de buurt, kun je fietsen huren en is er genoeg entertainment?

 

‘All-inclusive’ is niet altijd all-inclusive

All-inclusive heb je in verschillende gradaties en is niet altijd zo ‘inclusief’ als het lijkt. In sommige resorts kun je bijvoorbeeld alleen bier en huiswijn krijgen en betaal je extra voor sterke drank en speciaalbiertjes. Er zijn ook hotels waar je onbeperkt drinken mag pakken uit een automaat, maar niet kan bestellen aan de bar of bij het zwembad. Ditzelfde geldt voor de minibar in je kamer: ook hier worden vaak (hoge) kosten voor berekend.

 

Is er handdoekservice?

Handdoekservice betekent dat je zelf geen handdoek hoeft mee te nemen van huis en handdoek van het hotel kunt gebruiken bij het zwembad – scheelt weer een hoop ruimte in je koffer. Voor deze service moet je in sommige hotels borg betalen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >