5x onbekende plekken in Australië

12.06.2018 17:13
Australië onbekende plekken Beeld: Pexels

Sydney, Ayers Rock en the Great Ocean Road: wie naar Australië gaat, bezoekt de highlights. Maar het land heeft meer moois te bieden. Met hulp van Skyscanner zetten we een aantal mooie plekken voor je op een rij.

1. Eromanga, Queensland

Is je kind gek op dino’s? Dan mag je een bezoek aan Eromanga in de Outback niet overslaan. In het Natural History Museum vind je verschillende fossielen die je kunt bekijken onder een microscoop. Je kunt er ook, onder begeleiding, zelf voor archeoloog spelen: spot een fossiel tussen de rotsen en schraap ‘m uit.   
 

 

2. Atherton Tablelands, Queensland

Cairns is een bekende badplaats aan de Oostkust van Australië. Staat die op je lijstje, boek dan een dagexcursie naar Atherton Tablelands. Dat is een regenwoud op een uurtje afstand, duizend meter boven zeeniveau. Onderweg kijk je je ogen uit: kratermeren, watervallen en fruitstalletjes langs de weg waar de lokale bevolking mango’s, meloenen en avocado’s verkoopt. Blijf je hier wat langer, dan is het leuk om de plaats Chillagoe te bekijken. Kinderen kijken er hun ogen uit in de grotten (oude, kalkstenen rotsformaties) met stalactieten en stalagmieten. De grotten zijn elke dag open en te bezoeken met een ranger.

 

Lees ook:
Met je peuter naar Australië >

 

3. Coffin Bay, Zuid-Australië

Neem je verrekijker mee, want hier vind je heel veel emoes en kangeroes. Ook kun je er met je kinderen heerlijk zwemmen: de schitterende zandstranden zijn meestal rustig. Houd je van oesters? Breng dan een bezoek aan de bekende oesterfarm. Je kunt er een boottochtje maken, alles leren over hoe ze worden gekweekt en natuurlijk eentje oppeuzelen.
 

 

4. Sugarloaf Point, Nieuw-Zuid Wales

Hier boek je een overnachting in een cottage van een vuurtorenwachter. Aan het strand, met ’s avonds een romantisch haardvuur en op de achtergrond het geruis van de golven. Zie je het al voor je? ’s Ochtends rennen de kinderen zo vanuit hun bed het strand op. De accommodatie stamt uit 1875 en je hebt er een prachtig uitzicht om walvissen te spotten. Vergeet je verrekijker dus niet.
 

 

5. Denmark, West-Australië

Ja, ook in Australië heb je een ‘Denemarken’: een wijndorpje in het westen. Ontdek hoe wijn in dit gebied wordt verbouwd, neem een glaasje vino en loop daarna met z’n allen een stukje van de Heritage Rail Trail. Dit is een wandeling voor geocaching, waarbij je samen met de kinderen via je smartphone op zoek kunt gaan naar verborgen schatten. Ook leuk: lopen langs de toppen van de bomen in de Valley of the Giants.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >