5x Nieuwegein met kinderen

22.04.2019 19:32
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Geen zin om een drukke stad als Utrecht te bezoeken, maar wil je er er wel een dagje op uit met je kind? Kies dan voor Nieuwegein: vlakbij de Domstad en met minstens zo leuk.

Hutten bouwen

Een hamer, spijkers, pallets en planken: klaar? Bouwen maar. Bij Bouwgein kun je je eigen hut bouwen en die daarna met verf zelf versieren. Verder vind je er ook een leuke speeltuin met een glijbaan, zandbak, schommels en meer.
 

Zwembad Merwestein

Op safari in de aquajungle, roetsjen van de verlichte glijbaan of een kijkje nemen in de zwembadbioscoop: bij zwemcomplex Merwestein weten ze wel hoe ze kinderen moeten vermaken. Niet voor niets zijn ze in 2017 en 2018 uitgeroepen tot Zwembad van het Jaar. Een ideaal uitje voor als het regent.

 

Lees ook:
Apeldoorn met kinderen: dit is er te zien en te doen >

 

Doolhof

In De Meern, even ten noorden van Nieuwegein, zoek je de spanning op in het Boerendoolhof. In dit doolhof moet je de uitgang zien te vinden tussen de hoge metershoge maisvelden. Geopend in de zomer, met één keer in het seizoen de mogelijkheid om ook ’s avonds het ‘Spookdoolhof’ te betreden.
Verder kun je op de boerderij genoeg andere leuke dingen doen, van spelen in de zandbak, tot kalfjes de fles geven en een duik nemen in een bad van maiskorrels.
 

Trampolinespringen

In Nieuwegein vind je Jumpsquare, één van de leukste trampolineparken van ons land. Je kind kan er zich uitleven in de fun area, bij de big airbag, de trefbal area en in de foampit. Zegt dat jou allemaal niets? Geen punt, dan trek jij je lekker terug in het restaurant. Ook kleine kinderen kunnen mee, want voor 2 tot 9-jarigen is er de speciale mini-Jump.

 

Minigolf

Vlakbij Nieuwegein vind je in IJsselstein twee leuke minigolfbanen: de minigolfbaan zoals je ‘m kent (met 18 holes) en een CrazyGolf-baan. Een hoe? Bij CrazyGolf speel je op kunstgras en kom je onderweg spectaculaire hindernissen tegen. Denk aan een megalooping, een racecircuit en een knikkerbaan. Zie dan maar eens te winnen van de rest van de familie.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >