5x Middelburg met kinderen

02.04.2019 07:06
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Ga je een weekend naar Zeeland met het gezin, sla dan Middelburg niet over. Wij zetten voor je op een rij wat deze leuke stad voor kinderen te bieden heeft.

Mini Mundi

Dé attractie voor kinderen in Middelburg. In dit pretpark met buiten- en binnenspeeltuin kan je kind zich heerlijk uitleven. Je vindt er ook een miniatuurpark met mooie maquettes van Walcheren, waar kinderen een speurtocht kunnen doen en zelf een aantal drukknoppen kunnen bedienen. Verder zijn er genoeg leuke attracties voor een geslaagde middag: van een rit in de achtbaan, tot een rondje in de draaimolen of een rustige treinrit.
 

Het water op

Ben je in de zomer in Middelburg, dan is het leuk om een tochtje te maken op het water. Je kunt een kano huren, maar je in drie kwartier ook relaxed laten varen in een rondvaartboot. Onderweg vertelt de schipper je alles over de oude stad uit het VOC-tijdperk.

 

Lees ook:
Dit zijn de leukste uitjes in Zeeland >

 

Zeeuws Museum

In dit museum leer je alles over de geschiedenis en kunst en nijverheid van Zeeland. Ook leuk voor kinderen, want er worden verschillende workshops gegeven en je kunt er bordspellen en een kijkspel doen. Vanaf het najaar kun je een kijkje nemen in De Wonderkamers, waar meer dan honderd voorwerpen tentoongesteld worden die door de jaren heen door Zeeuwen zijn gevonden.
 

Beklim de Lange Jan

In het centrum van Middelburg torent de Lange Jan hoog boven de stad uit. Hij hoort thuis in de top tien van hoogste torens van ons land. Je kunt ‘m beklimmen, om bovenop een prachtig uitzicht te hebben over de omgeving. Bij mooi weer zie je de Zeeuwse eilanden.
 

Park Toorenvliedt

Ontspannen doe je in Middelburg in één van de fijne parken. Bijvoorbeeld in Park Toorenvliedt, waar je niet alleen lekker kunt wandelen of picknicken, maar waar ook veel activiteiten voor kinderen zijn. Zo vind je er bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die kinderen kunnen ontdekken met een speurtocht. Ernaast ligt een leuke tokkel- en glijbaan.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >