5x leuke speurtochten voor kinderen

11.07.2018 07:46
speurtochten voor kinderen Beeld: Pixabay

Spelenderwijs opdrachten uitvoeren en goed samenwerken: speurtochten zijn niet alleen leuk, ook nog eens ontzettend leerzaam. Wij zetten een paar leuke speurtochten voor je kind op een rij.

Corpus – Leiden

In museum Corpus kunnen kinderen in de Medische Infotheek op een speelse manier kennis maken met het menselijk lichaam. Deze speurtocht is interactief: door games te spelen en testjes te maken leren ze over het belang van bewegen, verantwoord eten en gezond leven.
 

Visdonk – Roosendaal

Wandel 3,4 kilometer door het bos en gebruik de ‘speurwaaier’ van Natuurmonumenten. De kinderen moeten verschillende opdrachten uitvoeren: verstop je als een egel en knutsel een 3D-vos. Met de juiste antwoorden ontcijferen ze het geheimschrift. 
 

De Efteling – Kaatsheuvel

Sinds vorig jaar heeft de Efteling een app ontwikkeld waarmee kinderen een leuke speurtocht kunnen maken door Efteling Bosrijk. Help Klaas Vaak met het zoeken naar verdwenen slaapzand door live camerabeelden en computeranimaties uit te pluizen. Geinig: hij werkt alleen overdag, zodat je kind ’s avonds tijdens het spelen niet in slaap valt. Bekijk hier andere speurtochten in de Efteling.

 

Lees ook:
Dit zijn de allerleukste kastelen om met je kinderen te bezoeken >

 

Geo Fort – Herwijnen

Bij dit forteiland staat alles in het teken van kaarten en navigatie: de ideale plek voor een leuke speurtocht.  Zo is er een foto-tocht waarbij kinderen aan de hand van afbeeldingen verschillende plekken op het fort moeten zoeken. Na afloop behalen ze een echt speurneuzen diploma. Ook kun je buiten met een handGPS op zoek gaan naar verborgen schatten.
 

Burgers Zoo – Arnhem

Waarvoor gebruiken olifanten hun oren? En wanneer zet een tijger het op een brullen? Als je kind in Burgers Zoo een uitgestippeld parcours volgt, vindt hij het antwoord op al dit soort vragen. De dierentuin heeft verschillende speurtochten ontwikkeld die onderverdeeld zijn in thema’s, zoals apen, voeding en gehoor – te downloaden op de site.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >