In samenwerking met Kek Mama

5x leuke indoor skateparken

05.10.2014 10:31

Uitgeslapen? Oude kleren aan? Goed gegeten, met voldoende vitamine D? Dan is je kind helemaal klaar om eens flink tekeer te gaan in één van deze indoor skateparken. We hebben er vijf voor je op een rij gezet.

1. Skateland Rotterdam

Het allergrootste skatepark van Nederland ligt in Rotterdam. In Skateland staan oneindig veel toestellen waar je kind op kan oefenen. Er is zelfs een speciale kinderhoek met kleine obstakels, een schans en verschillende stukken rails. En dan wordt er ook nog eens een paar keer per maand een groot luchtkussen neergezet waarop skaters hun capriolen kunnen uithalen. Voor dat laatste is je kind misschien nog wat jong, maar alleen ernaar kijken is al een feest.

 

2. Skatehal Arnhem

Skaten in Arnhem is hartstikke bijzonder. Je skate er namelijk in een prachtige kerk met een plafond van maar liefst veertig meter hoog. Je kunt er terecht als je wilt skateboarden en inline skaten, maar ook BMX-liefhebbers zijn welkom. Door het jaar heen worden er leuke activiteiten verzorgd, zoals de Holy Kids Cup.

 

3. World Skate Center Den Bosch

Zeeën van ruimte om te skaten en een speciale hoek waar kinderen volop kunnen oefenen. Het World Skate Center in Den Bosch heeft het allemaal. Ook leuk: je kunt hier ook je kinderfeestje vieren. Weer eens wat anders dan een potje bowlen.  

 

4. Skatepark Utrecht

Het fijne aan Skatepark Utrecht – dat sinds 2012 bestaat – is dat de toestellen lekker laag zijn. Ideaal voor beginners en kinderen, dus. Ook hier worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd en kun je verschillende lessen volgen. Heel soms is er live muziek.

 

5. Real-X Skatepark Apeldoorn

Geloof het of niet, maar naast skaten en skateboarden kun je in het Real-X Skatepark in Apeldoorn ook gamen, breakdancen en muziek maken. Gewone lessen en kinderfeestjes zijn ook mogelijk. En terwijl je kind heen en weer rolt in een halfpipe, kun jij alles van een afstandje bekijken met een goeie bak koffie.

De basis voor zo’n actieve dag

 

Stoere activiteiten zoals indoor skaten, maar ook gewoon groeien, sporten en naar school gaan, vragen veel energie van kinderen en hun ouders. En goede voeding met voldoende vitamine D is daarom belangrijk. Vitamine D draagt bij aan de groei van stevige botten en sterke tanden. Bovendien is het onmisbaar voor het normaal functioneren van het immuunsysteem en van spieren.

Maar wist je dat 1 op de 3 kinderen een vitamine D tekort heeft?* Dat moet veranderen, vindt Campina. Daarom is er nu Campina ‘Actieve dag’: halfvolle melkdrank verrijkt met éxtra vitamine D en ijzer. Eén glas Campina Actieve dag (200 ml) levert 80% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D en 17% van de dagelijkse ijzerbehoefte.

 

 

Kijk voor meer info op campina.nl/actievedag.

*Bron: Erasmus Medisch Centrum.

 

Ook Elvis is dol op skateboarden. Bekijk het filmpje hieronder!

 

Film en win

Heeft jouw kind onlangs een stoere activiteit gedaan? Upload nu een filmpje op campina.nl/actievedag en maak kans op je eigen GoPro.