5x kindvriendelijke restaurants in Groningen

01.10.2019 11:54
Groningen restaurants kindvriendelijk Beeld: Shutterstock

Er gaat niets boven Groningen, dus als je er toch bent met de kinderen, kun je er net zo goed blijven eten. Dit zijn de leukste kindvriendelijke restaurants.

1. Flinders

Vlakbij de Grote Markt en nog duurzaam ook: café Flinders is de perfecte plek tijdens een dagje Groningen met kinderen. Niet alleen vanwege sterrenchef Niels van Halen (nee, geen zorgen, Flinders heeft alles behalve sterrenprijzen); er zijn ook een kindermenukaart, kinderstoelen en kleurplaten. Shoppingtassen naast je stoel en éven onderuit, nu het kan.
 

2. De Wolkenfabriek

Lekker alternatief en super ongedwongen: de Wolkenfabriek is eigenlijk een oude suikerfabriek (ja, we weten het: hóe leuk met kinderen). Het menu bestaat elke keer uit iets anders, de staf varieert, oh well: alles mag hier eigenlijk. Zelf een keer de keuken huren? Kan ook joh. Creatief bolwerk met op zondag live muziek en bovenal: heel veel ongedwongenheid.
 

3. Cantina Mexicana

Iederéén houdt van tortilla’s, nacho’s en tapas, maar wat nu zo leuk is: bij Cantina Mexicana passen ze de porties gewoon aan op de kinderen. O, én er is een speciaal kindermenu. Plus kinderhoek. Kun jij lekker naborrelen op het dakterras.
 

Lees ook
10x de leukste uitjes in Groningen met kinderen >

 

4. ’t Feithuis

Meer in het hartje van Groningen bestaat bijna niet: de Grote Markt en Martinikerk liggen op steenworp afstand. Voor de kinderen is er een speciaal menu, voor jou is vooral de locatie prachtig, in een oud, klassiek pand.
 

5. Kaap Hoorn

Ja, oké, het is net buiten Groningen; in Haren om precies te zijn. Maar Kaap Hoorn is wel een begrip in de regio, pal aan het Paterswoldsemeer. Voor de kinderen zijn er pizza’s, pannenkoeken en spaghetti, maar ook de locatie is een voltreffer. Bij mooi weer spelen de kinderen buiten. O, en als je oppas hebt: jij ook. Bij Kaap Hoorn vinden namelijk vaak heel leuke dansfeestjes plaats.

 

Meer tips? Volg ons op Facebook.