5x kindvriendelijk lunchen met kinderen in Haarlem

16.10.2019 10:44
lunchen kindvriendelijk Haarlem Beeld: Shutterstock

Dat je er geweldig kunt winkelen weet iedereen, maar wist je dat je in Haarlem ook heerlijk kunt lunchen met kinderen? Hier, bijvoorbeeld.


1. Meneer Paprika

Lunchen in een speelgoedwinkel, welk kind wil dat nou niet? Nou ja, technisch gesproken ligt speelgoedwinkel Paprika Toys náást Meneer Paprika, maar het oogt als één geheel. Bij Meneer Paprika kunnen de kinderen bovendien evengoed spelen, met Duplo, de treinbaantafel en Kapla. Verder zijn er regelmatig kook-, bak- en theaterworkshops voor kinderen. Niet dat je daarop hoeft te wachten, want wie wil, mag zijn eigen lunch samenstellen en bereiden. O, en ouders: die vintage stoel waarop je zit te eten; die is te koop. Leuk in al zijn facetten, en een begrip in Haarlem.

 

2. Bistro Bis

Ligt middenin de stad, in de zogenaamde ‘Gouden Straatjes’. Heeft een aparte speelkamer. Moeten we nog meer vertellen? O ja, ze hebben ook heerlijke biologische lunchgerechten. En taart.

 

3. Barista Café

Perfecte tussenstop voor koffie of lunch tijdens een dag winkelen. Winkelen, ja – mét kinderen. Die stel je namelijk gewoon de heuse kinder-high-tea in het vooruitzicht, die je hier kunt krijgen. Net als kinder-latte’s, trouwens; het blijft een baristacafé.

 

4. Hofje zonder Zorgen

Pal aan het Spaarne, en superknus. Voor de kinderen hebben ze minibroodjes en bananenbrood, voor jou… nou, eigenlijk alles.

 

5. Anne & Max

Een kindertosti met een babyccino, en dat alles geheel biologisch. Nu je kind geramd zit voor de lunch, kun jij behalve mee lunchen, zelfs een koffiecursus volgen. Eentje voor op je favorietenlijstje.

 

 

Meer tips voor uitjes? Volg ons op Facebook.