5x fijne wandelroutes in Noord-Holland

26.01.2021 09:02
wandelroutes Noord-Holland Beeld: Shutterstock

Van het Sommeltjespad tot de Rare Straatnamenwandeling: wij verzamelden de leukste wandelingen voor kinderen in Noord-Holland.

Muiden

Een wandeling die prima te doen is met kleine kinderen, want hij duurt slechts een uurtje. Je loopt over de oude vestingwallen van Muiden, bezoekt de zeesluizen en natuurlijk neem je een kijkje bij het Muiderslot: de Middeleeuwse burcht waar (buiten coronatijd) van alles te beleven is voor kinderen.

Meer info over de wandeling vind je hier.

 

Texel

Misschien niet het eerste wat in je op komt als je aan Noord-Holland denkt, maar het prachtige Texel behoort óók tot die provincie. En je kunt er heerlijk wandelen.

Eén van de meest kindvriendelijke routes is het Sommeltjespad, in het bos De Dennen. Sommeltjes zijn aardmannetjes en verstenen wanneer het licht wordt – kan je kind ze allemaal ontdekken?

Hier vind je meer info.
 

Lees ook:
Hier vind je de leukste kabouterpaden van Noord-Holland >

 

Naarden

Het vestingstadje Naarden, met zijn unieke stervorm, is al een bezoek waard. Maar ook bij het Naardermeer kun je een leuke wandeling volgen met kinderen. Wel even je laarzen aantrekken, want dit ‘Laarzenpad’ loopt over avontuurlijke vlonders. Je loopt dwars door het zompige moerasbos en komt langs twee uitzichtpunten aan het meer.

Ga je in het voorjaar? Vergeet dan geen Deet mee te nemen, want in dat jaargetijde vinden de muggen het meer ook heel aantrekkelijk.

De routebeschrijving vind je hier.

 

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Eén van de bekendste regio’s in Noord-Holland is het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Je vindt er tal van wandelroutes langs de mooiste plekjes. Wij kozen de wandeling ‘Speuren in de duinen’ voor je uit, want die is speciaal gemaakt voor gezinnen.

Je loopt zo’n twee kilometer door de duinen van landgoed Duin en Kruidberg en onderweg ontdekken je kinderen allerlei leuke weetjes en kunnen ze opdrachten maken. Hoe meet je bijvoorbeeld hoe hoog een boom is, als je geen meetlint op zak hebt?

Download de route hier.

 

Enkhuizen

Drie Zalmen, Vierbeentjes en de Olifantsteiger: zomaar wat gekke straatnamen die in de 17e eeuw werden gegeven in Enkhuizen. Ze ontstonden in de volksmond en het leuke is: de straten heten nog steeds zo. Tijdens de Rare Straatnamenroute kun je ze allemaal ontdekken.

De wandeling is zo’n vijf kilometer lang en je doet er ongeveer twee uur over.

Hier vind je meer info.

 

Bron: ANWB, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >