5x fijn wandelen in de provincie Groningen

02.03.2021 14:12
wandelen provincie Groningen Beeld: Shutterstock

Op zoek naar de mooiste weidevogels en een kijkje nemen bij de ‘hangende keukens’: trek je wandelschoenen maar uit de kast, want in de provincie Groningen is met kinderen genoeg te zien. 

Natuurbeleefpad Beijumerbos

Deze fijne wandeling van zo’n 3,5 kilometer brengt je langs velden, kleine plassen en slootjes en door de bossen. Vooral mooi in het voorjaar, want dan kun je volop weidevogels spotten die vanuit Afrika neerstrijken in de graslanden van Kardinge. 

Het pad is trouwens volledig verhard, dus ook prima te doen met een buggy.

Download de route hier.

 

Nationaal Park Lauwersmeer

Nog veel meer vogels vind je in Nationaal Park Lauwersmeer, wat vroeger de zeebodem was. Neem de verrekijker mee (en misschien een vogelgids) en ga op zoek naar de koekoek en de tjiftjaf. Hier vind je meer info over de wandeling.

Ook leuk: in het nationale park vind je een kabouterpad, speciaal voor kinderen van 3 t/m 8 jaar.
 

Lees ook:
5x fijne wandelroutes in Flevoland >

 

Stadswandeling Groningen

Hoewel Groningen bekend staat als een typische studentenstad, valt er genoeg leuks te ontdekken tijdens deze wandeling van zo’n tweeënhalf uur.

Zo kom je langs het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de Prinsentuin en natuurlijk de Martinitoren, die je kunt beklimmen. Met een lengte van bijna 97 meter is deze ‘Oude Grijze – zoals hij genoemd wordt door de Groningers – letterlijk het hoogtepunt van de stad.

Meer info vind je hier.

 

Boswachterspad Ter Wupping

Het mooie aan deze wandeling in Westerwolde: achter iedere bocht komt een nieuw, prachtig uitzicht tevoorschijn. Je komt langs akkers vol gewassen, een leuke (kleine) uitkijktoren en in het voorjaar wacht je een prachtige bloemenzee.  En met een beetje geluk spot je zelfs één van de reeën die hier in het bos wonen.

Let op: de wandeling gaat over onverharde wegen, dus trek stevige wandelschoenen aan.

Download de route hier.

 

Appingedam

Nu is Groningen de hoofdstad van de provincie, in de Middeleeuwen was dat Appingedam. De handelsstad van toen is tegenwoordig een gezellig, sfeervol stadje dat ook wel ‘Het Venetië van het Noorden’ wordt genoemd.

Tijdens een wandeling van een uurtje dwaal je door de nauwe straatjes en over de smalle bruggetjes. Ook kom je langs de ‘hangende keukens’: woonhuizen van vroeger die letterlijk boven het water hangen.

Hier vind je de routeomschrijving.

 

Bron: ANWB, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >