5x fantastische buitenspeeltips voor je kind

19.03.2021 23:40
buitenspeeltips

Droog, een zonnetje en een aangename temperatuur: de komende dagen is het perfect buitenspeelweer. Minke, moeder van drie en oprichter van @scharrelkids, deelt fijne tips om het buitenspelen nóg leuker te maken.

Rommelspeurtocht

Een wandeling door je buurt maken is natuurlijk altijd een fijne manier om buiten te zijn, maar maak er voor de afwisseling eens een extra nuttig tochtje van. Neem een zak en eventueel handschoentjes mee naar buiten. Alle rommel die je tegenkomt, ruim je op. Goed voor het milieu en nog leerzaam ook.

 

Buitenmikado

Zoek ongeveer twintig redelijk rechte takken. Gooi ze op een stapel bij elkaar en start het spel. Wie kan het beste takken pakken zonder alle takken te laten bewegen?

 

Oortjes spitsen

Soms is er na een drukke dag vooral behoefte aan wat rust. Neem een handdoek of kleedje mee de tuin in en ga zitten met de ruggen tegen elkaar. Ogen dicht, niet praten… En dan: luisteren maar. Wat hoor je? Misschien een vogel, de wind, een auto? Probeer te onthouden wat je allemaal hoort en doe na dertig seconden je ogen weer open. Vertel elkaar maar eens wat je hoorde: zijn het dezelfde dingen?

 

Lees ook
Onderzoek: buitenspelen maakt je kind sterker en socialer >

 

Buitenpicknick

Eet je lunch buiten in plaats van binnen. Neem een kleedje mee en zoek een lekker plekje uit. Geniet van je boterham en speel ondertussen ik zie, ik zie wat jij niet ziet….

 

Bouw een hut

Dit kan in je eigen tuin met behulp van lakens, tuinstoelen, bomen, hekjes en knijpers. Óf in het bos: ga dan op zoek naar een stevige boom en heel veel takken die je als een soort wigwam tegen de boom zet. Kun je gelijk indiaantje spelen. Bedek je hut met bladeren en maak er een gezellig plekje van.

 

Minke is moeder van drie kinderen en op een missie om zoveel mogelijk kinderen iedere dag naar buiten te krijgen. Ze helpt ouders/verzorgers met haar instagramaccount @scharrelkids, een platform bomvol buitenspeelinspiratie voor elke dag. Binnenkort komt ook haar website live: www.scharrelkidsclub.nl