In samenwerking met Kek Mama

5 tips voor een stressvrije vakantie

18.07.2016 13:57
Beeld: Getty

Inpakstress, ruzie op de achterbank of een volle luier terwijl jullie in de file staan. Een mens kan van minder gek worden. Daarom: een paar handige tips om het inpakken en de reis richting vakantieoord zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.

1. Geen geknoei

Zul je net zien: heb jij de auto brandschoon en klaar voor vertrek, knijpt je zoon of dochter nog geen tien minuten later een drinkpakje leeg op de achterbank. Troep, stress, ellende. Gaat je niet meer gebeuren als je een drinkpakjeshouder meeneemt. Heeft zo zijn voordelen: de houder heeft een schuifsysteem waardoor ieder pakje past, is opvouwbaar en je kunt ‘m gewoon hergebruiken. Je neemt de houder dus niet alleen heel makkelijk mee, maar je bent vanaf nu ook nog eens verzekerd van een schone auto.

2. Handige broekjes

Nog even snel die luier verschonen en dan hop, in de auto, richting de Provence. Verkeerd ingeschat, want voordat je jouw kind – dat sneller wegrent dan menig atleet – een schone luier hebt omgedaan, ben je een uur verder en zit jij in gedachten al in die ellenlange file. Hoeft dus niet meer, want Kruidvat heeft een geniale oplossing: luierbroekjes. De broekjes zitten niet alleen heerlijk comfortabel, maar je trekt ze ook makkelijk aan en je kind hoeft er niet voor te liggen. Dat de broekjes populair zijn, blijkt wel uit het testpanel van Ouders van Nu. Van de 227 moeders beveelt 91% de Kruidvat luierbroekjes – die betaalbaar en van goede kwaliteit zijn – aan. ‘Ideaal met een dreumes die niet stil kan liggen en het een heisa is om een normale luier om te doen. Het broekje kan namelijk heel makkelijk staand aangedaan worden’, aldus een blije moeder. Kortom: neem een paar pakken mee op vakantie en je houdt zeeën van tijd over.

3. Verrassing

Je kunt natuurlijk een dvd op zetten, maar een cadeautje uitpakken is minstens zo leuk. Koop een paar kleinigheden, pak ze in en geef je kind om de zoveel tijd een nieuw cadeautje. Werkt als een malle: nog voordat-ie erop is uitgekeken, heb jij alweer een nieuwe troef in handen.

4. Lijstje

Kleding, pasjes, reisdocumenten, shampoo, dagcrème en dan ook nog kilo’s speelgoed en zes reservespenen voor als je kind er één verliest. En dan nog presteer je het om de helft te vergeten als je eenmaal onderweg bent naar het vliegveld. Daarom: een inpaklijst. Bestaat al even, maar dat maakt ‘m niet minder handig. Bovendien helpt het jou door die laatste uren waarin je met vlekken in je nek staat in te pakken. Kwestie van een lijstje maken (bijvoorbeeld hier of hier) en afvinken als alles in de koffer zit. Relaxed op vakantie, het kan echt.

5. Op jacht naar Pikachu

Iedereen heeft een mening over Pokémon GO, maar een ding is duidelijk: het is de rage van deze zomer. En wij doen gewoon mee, want we vinden het een ideaal spel voor op reis. Ga op jacht terwijl jullie wachten op de volgende vlucht of zoek samen naar een Pikachu bij dat Franse tankstation – wel opletten waar je loopt, natuurlijk. Half uurtje jagen en jullie zijn klaar om verder te gaan. Gratis in Google Play en de App Store.