4x Dit zijn de leukste festivals voor kinderen op de Waddeneilanden

17.04.2019 14:00
leukste festivals kinderen Waddeneilanden Beeld: Shutterstock

Al op de boot op de heenweg krijg je het ultieme gevoel van vakantie, vrijheid en feesten. Dit zijn komende lente en zomer de leukste festivals op de Waddeneilanden om naartoe te gaan, mét kinderen.

1. Here comes the summer (Vlieland)

Het kleine zusje (of broertje, hoe je het noemen wilt) van het bekende festival Into The Great Wide Open. Er is uiteraard veel muziek voor de ouders en een speciaal ‘kolderprogramma’ voor de kinderen. Zo is er een smokkelspel, klauterbos en penvriendendienst. Je hebt er geen kind meer aan, bij wijze van spreken. Alles vindt op en rond het terrein van Camping Stortemelk plaats, waar ook een animatieteam voor de kleintjes aanwezig is.

Wanneer: 3 tot en met 5 mei, klik hier voor meer info.

 

2. Waves (Texel)

Op dit fonkelnieuwe sport- en muziekfestival is er meer dan genoeg te doen voor het hele gezin. Er is lekker eten, er worden clinics gegeven, je kunt yogalessen in de duinen volgen, en er zijn talloze kinderactiviteiten. Live muziek op het strand, hoelahoepen met je kroost en laat je tenen lezen (ja, echt!) of boek een massage. Aan summervibes hier geen gebrek.

Wanneer: 19 tot en met 23 juni. Klik hier voor meer info.

 

Lees ook: 
Dit is er allemaal te doen met kinderen op Texel >

 

3. ’t Rôggefestival (Ameland)

Al dertig jaar een klassieker in het centrum van Nes! Ook dit jaar is er weer veel straattheater om van te genieten. Ook leuk voor kleine dierenvrienden: de reptielenshow van Ferry Torrez, waarbij ze – met respect voor de dieren – oog in oog te staan met grote slangen van wel zeven meter, vogelspinnen, leguanen en krokodillen. De entree is gratis voor kinderen tot en met vier jaar.

Wanneer: vrijdag 2 augustus. Klik hier voor meer info.

 

4. Horizontour (alle Waddeneilanden)

Dit varende festival doet de vier grootste Waddeneilanden aan en gaat langs Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland. Dit varende feest staat vol met muziek, cabaret, straattheater en geinige kinderactiviteiten. Aanrader voor de hele familie: de voorstelling ‘Wat is er mis met mijn vis?’, een magische fabel over vriendschap. Aan wal worden er gratis optredens gegeven, maar je kunt er ook voor kiezen om mee te varen. Kijk op de site voor de actuele prijzen.

Wanneer: Van 2 tot en met 11 augustus. Klik hier voor meer info.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >