18x de leukste kindvriendelijke restaurants van Nederland

28.11.2023 13:37
18x de leukste kindvriendelijke restaurants in Nederland

Zoek je een restaurant waar je kind het ook naar z’n zin heeft? Wij selecteerden de leukste kindvriendelijke restaurants voor je.

Kindvriendelijke restaurants

1. De IJ-kantine – Amsterdam

De IJ-kantine is een vrolijk ingericht restaurant-café met gaaf uitzicht. Vanaf ’s morgens kun je hier terecht voor ontbijt, iets later voor een fijne lunch of een gezinsvriendelijk diner. Er is een kindermenu, een kinderhoek met tafeltjes, stoeltjes, speelgoed en kinderboeken. Op het terras staat een enorme zandbak met (ook weer) bergen speelgoed waar je kind naar hartenlust kan spelen. Ook leuk: elke zaterdag- en zondagmiddag worden er knutselmiddagen georganiseerd.

2. Villa Augustus – Dordrecht

Een markt en een restaurant, midden in een grote moestuin: leuk om met je kind doorheen te wandelen. Het restaurant is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner. De meeste producten zijn trouwens biologisch – fijn extraatje.

3. Buurten in de fabriek – Utrecht

In de oude sojafabriek is dit een ideaal restaurant met kinderen. Waarom? Door de kinderhoek, de kindermenukaart en voor alle leesgekken een boekenkast vol met kinderboeken. Rustig je baby verschonen kan prima op de toiletten. Bij lekker weer kan je op het grote terras zitten, waar ook genoeg speelruimte is.

4. Het Boscafé – Oisterwijk

Hier kan je genieten van een hapje en drankje terwijl je kind aan het spelen is in de enorme speeltuin die grenst aan Het Boscafé. Heeft je kind geen trek in een winterse stoof, dan is er ook een kindermenu.

Lees ook
Fotoserie: moeder maakt kunstwerken van eten >

 

5. Hudson – Den Haag Zuid

Hudson in Den Haag Zuid is de nieuwste én de grootste locatie. Geniet hier van heerlijke lunch- en diner gerechten in eindeloos lange Chesterfield banken, intieme zitjes of aan hoge tafels. Voor de kleintjes is er een afgesloten playzone. 

6. Theetuin ik & mijn moeder – Enschede

Geen echt restaurant, maar wel een plek die we je niet willen onthouden. Binnen of in de gezellige serre met mooie tafels kan je genieten van een verrukkelijke (kinder)high tea. Maak daarna samen een fijne wandeling door het park en ga daarna naar de theetuin (met boomhut) om te genieten van nog een kop thee.

7. Tiramisu by George- Hilversum

Lekker vers Italiaans eten is altijd een goed idee. Bij dit restaurant mogen kinderen hun eigen pizza bakken in de keuken, inclusief koksmuts en schort. Het kindermenu bestaat uit een pasta, pizza (die de kinderen dus soms zelf mogen maken!) met een lekker kinderijsje en een leuke verrassing.

8. La Famiglia – Harderwijk

Mooi restaurant, heerlijk eten én een leuke kinder- en buitenspeelhoek. Leuk extraatje: de tafel wordt speciaal voor je kind gedekt met kleurrijk bestek.

9. De Stempel – Babberich

Pannenkoeken, hamburgers, een lekkere snack en kakelvers ijs: wat wil je nog meer? Ook vind je hier een speelkamer, een speeltuin en een dierenverblijf.

10. De Dwaze Herder – Maastricht

In de zomer én winter een speeltuin (binnen en buiten), kinderboerderij, springkastelenpark en heerlijk eten. En, ook fijn, zeven dagen per week geopend.

11. De Spil Groesbeek – Groesbeek

Dit restaurant heeft geen speciale kinderhoek, maar wel een knusse zithoek met bank, veel kussens en warme dekens die je mee naar buiten kunt nemen. Trouwens: het ligt aan een beekje waar veel eenden zwemmen – ook nog leuk uitzicht.

12. Zijdewinde – Bemmel

De ligging van dit restaurant kan haast niet mooier: aan de dijk, met uitzicht over de Waalbrug, boomgaarden en het water. Er is een groot terras waar het met mooi weer heerlijk een vorkje prikken is (neem vooral de steak tartare), en voor de kinderen is er een mooie speeltuin plus een speciale kindermenukaart. 

13. De Verkadefabriek – Den Bosch

In het voormalige pand van de bekende koekjesfabrikant zijn tegenwoordig theaterzalen, een bioscoop en een fijn horecagedeelte gevestigd. Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag worden er in de Kinderkunstfabriek jeugdfilms gedraaid.

14. Bospaviljoen – Bakkeveen

Dit restaurant is een genot voor heit en mem (je kunt er onbeperkt bbq’en), maar ook voor jullie kroost. Er is een doolhofpark, speeltuin, evenwichtsbalk, slingertouw en loopbrug. Tip: neem een setje schone kleren mee voor de kinderen. 

15. De Beren – door heel Nederland

In Rotterdam en omgeving vind je deze restaurantketen zowat op elke hoek van de straat, maar ook in de rest van Nederland kun je er terecht. Het kindermenu bestaat niet alleen maar uit friet met appelmoes, dus er zit voor jouw kleuter ongetwijfeld wat lekkers bij. En jij krijgt een flink bord vol voor een goede prijs. In de meeste vestigingen is er een speelhoek aanwezig en kinderen krijgen na afloop altijd een berenijsbeker meer naar huis.

16. Familierestaurant de Wildebras – Zwolle

De naam zegt het al: een perfect restaurant met kinderen. Het restaurant heeft met 170 vierkante meter de grootste speelzolder van Nederland met een bioscoop en gamecafé. Ook is er een indoor speeltuin én kunnen kinderen zich buiten uitleven op allerlei toestellen. Nog niet uitgespeeld? Dan kun je je lol op in het Klimbos van Garderen, dat pal tegenover het restaurant ligt.

17. Restaurant Jozef – Utrecht

De kaart bij dit restaurant wisselt vier keer per jaar: ideaal dus om je steeds weer opnieuw te laten verrassen. Er worden mooie, verse gerechten geserveerd en voor kinderen is er een apart gedeelte op de kaart. Extra leuk: dit restaurant heeft een open keuken, dus je kind kan een kijkje nemen hoe het allemaal gemaakt wordt. Tenzij hij de hele avond niet weg te slepen is uit de speelkamer. 

18. Cathay – Rotterdam

Hier heb je een speelparadijs, compleet met ballenbak en springkussen. Voor kinderen tot 12 jaar is er een verlaagd kinderbuffet – kunnen ze makkelijk bij de snacks. Kinderstoel nodig? Als je het van tevoren doorgeeft, staat-ie voor je klaar.

Uiteten gaan met kinderen: zó pak je dat aan

Hartstikke leuk natuurlijk, een hapje eten met z’n allen. Maar stress en gedoe te voorkomen, is het handig om van te voren wat afspraken te maken met je kinderen. Bijvoorbeeld: dat er niet gegild wordt in het restaurant. Timing is alles: reserveer het liefst een beetje vroeg op de avond, zodat je kinderen nog niet te moe (lees: oervervelend) zijn. Is er een speciale speelruimte? Mooi zo, vraag om een tafeltje dicht bij deze kids room. Veel restaurants hebben speciaal voor kinderen kleurplaten en stiften in huis, maar voor de zekerheid kun je deze ook zelf meenemen. En: vergeet de iPad niet (plus koptelefoon). Niet de meest pedagogische oplossing wellicht, maar rustig je chateau briand kunnen eten is ook wat waard.

Meer tips lezen?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >