12x de leukste indoor speeltuinen

20.02.2016 15:39
indoor speeltuinen Beeld: Shutterstock

Ideaal voor als het weer een dagje niet mee zit: de binnenspeeltuin! Kek Mama heeft voor jou de leukste indoor speeltuinen uitgezocht, waar grote en kleine kinderen zich een paar uur goed kunnen vermaken. Van Joure en Apeldoorn tot Amsterdam en Utrecht: 12x de allerfijnste indoor speelhallen.

1. Kids Playground

Bij Kids Playground in Apeldoorn kunnen kinderen losgaan met trampolines, de ball-lifter, Power Tower, tunnels en grote speeltoestellen. Naast een peuterhoek met een ballenbak, springkussen en glijbaan is er elk uur een kinderdisco waar kinderen zich lekker uit kunnen leven. Probeer je kind maar terug te vinden! 
Adres: Schorpioenstraat 10, Apeldoorn
 

2. Speelparadijs Candy Castle

In Amsterdam werd onlangs – in een monumentale kerk- speelparadijs Candy Castle geopend. Het castle ziet er met kleurrijke speeltoestellen uit als een snoepkasteel en heeft zelfs een kartbaan in de kelder. 
Adres: Erik de Roodestraat 14-16 in Amsterdam
 

3. Kids Wonderland

Overdekt avonturenpark Kids Wonderland in Molenschot (Noord-Brabant) biedt voor elk wat wils. Linny en Berry leiden kinderen rond in hun wereld waar ze van alles kunnen beleven. Van lasergames tot rondrennen in Vlinderslot of een ritje maken in de Bubbelbaan: het kan allemaal!
Adres: Heideweg 5 in Molenschot
 

4. KidZcity 

Indoor attractiepark KidsCity in Utrecht bevat een mix van bekende en moderne attracties voor jong en oud. Over 5000 m² kan geklimd, gegleden, gereden, gebotst, gezweefd, gespeeld, geschoten of gekropen worden. Er zijn botsauto’s, maar er is ook een lasergame, Timekeeper, safaritrein, klimdoolhof en een zweefmolen. 
Adres: Vlampijpstraat 79 in Utrecht 
 

5. Speelboerderij de Vossenberg

Speelboerderij de Vossenberg in Gilze (Noord-Brabant) heeft een buitenspeeltuin, binnenplaats en knutsel- en speelzolder. In de binnenspeeltuin (800 m²) vind je een grote klimkooi met glijbanen, klimrekken, hindernisbanen, slingertouwen en een ballenbak die geschikt is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Voor de allerkleinsten is er een kleine klimkooi met een groot aantal speelgoeddieren, op de bovenverdieping een knutsel-, timmer- en bouwruimte voor creatieve kids. 
Adres: Tilburgsebaan 42 in Gilze
 

6. TunFun

TunFun in Amsterdam is een overdekte speelstraat van 4000 m² met springkussens, glijbanen, Freefall, ballencarrousel, voetbalkooi, Blackbox (powertower) en de Underworld, een opblaasbare survivalbaan met diverse hindernissen. Wil jouw kind straks nog naar huis? 
Adres: Mr. Visserplein 7 in Amsterdam
 

7. Plopsa Indoor Coevorden 

In Plopsa Indoor, een overdekt themapark in Coevorden (Drenthe), maak je kennis met de wondere wereld van kabouter Plop. Het park is ongeveer 15.000 m² groot, waarvan 10.000 m² overdekt is. Naast theater is er een Anubis attractie, carrousel, ballenbad, K3 zweefmolen en een theater.  Ook zijn er botsauto’s van Bobo en een Bumbaspeeltuin.
Adres: Reindersdijk 57 in Dalen
 

8. Orchideeën Hoeve

In Luttelgeest (Flevoland) ligt junglespeeltuin de Orchideeën Hoeve, waar kinderen zich spelenderwijs in tropische sferen wanen. In het ‘dierengedeelte’ van de speeltuin scheren kinderen over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en spotten ze onder meer aapjes, tropische vogels, reptielen, schildpadden en koikarpers. Ook is er een Lori- en vlindertuin, waar papegaaien en vlinders gevoerd kunnen worden. In de ravotruimte van 1000m² is een heus mangrovebos speelparadijs nagebootst met rivier, boomhutten en een glijbaan. Je hoeft dus niet meer op vakantie…
Adres: Oosterringweg 34 in Luttelgeest
 

9. Giga Konijnenhol

In de overdekte speeltuin het Giga Konijnenhol in Beerze (Overijssel) hoef je je nooit te vervelen. En het mooiste is dat het onder de grond is, net als een echt konijnenhol. Lekker warm en droog dus. Meeklappen tijdens het meeleeftheater van Bultje het konijn, knutselen, klimmen, klauteren, springen, glijden, spelen of lekker meezingen: het kan bij het Giga Konijnenhol!
Adres: Konijnenhol aan de Kampweg 1 in Beerze 

 

10. Speelbos Joure 

Bij Speelbos Joure spelen kinderen binnen tussen zes meter hoge bomen. In het 1500 m²  grote speelparadijs vind je onder meer een griezeldoolhof, een ballenvulkaan met ballenkanonnen en een heus pirateneiland. Naast klim- en klautertoestellen, springkussens en glijbanen is er voor de allerkleinsten een speelhoek. 
Adres: Marconiweg 20b in Joure
 

11. Plaswijckpark Rotterdam 

Het Plaswijckpark heeft een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, park, theater en dierentuin. Het thema van de indoor speeltuin is ‘Het huis van opa en oma.’ Kinderen kunnen dus ongestoord op hun bedden springen, met ‘snoepgoed’ spelen en in hun kasten klimmen.
Adres: Ringdijk 20 in Rotterdam
 

12. Kids Eiland

Kids Eiland is een binnenspeeltuin midden tussen de winkels (in Almere midden in de stad, in Den Haag tussen de Megastores) en heeft een oppasfunctie, dus je zou zelfs kunnen shoppen terwijl je kinderen aan het spelen zijn. Indoor vind je een steile freefall-glijbaan, touwbruggen, klimtoestellen, glijbanen en speciaal speelgedeelte voor peuters. Er zijn geen mechanisch aangedreven speelattributen, wel wordt elk uur een kinderdisco georganiseerd.  
Adres: Kids Eiland Den Haag ;Van der Kunststraat 119  in Den Haag. Kids Eiland Almere; Stad Centrum Almere; Schutterstraat 34.